Marieke van Doorn volgt Thomann op bij dames hdm

Hdm heeft in Marieke van Doorn de opvolger gevonden voor Sonja Thomann. Thomann stapte in november op als coach van de dames van de Haagse club. Ze trok haar conclusies na een teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft dat de ploeg op een negende plaats afsloot.

Thomann stond anderhalf seizoen aan het roer bij de Haagse vrouwen. Na een goed eerste halfjaar eindigde de ploeg uiteindelijk op een zesde plaats. Dit seizoen verliep aanmerkelijk minder. In dertien duels werden slechts elf punten verzameld en pas drie keer werd de volle buit gepakt.

Marieke van Doorn

Na die matige eerste seizoenshelft trok Thomann haar conclusies en stapte op. Uit gesprekken met de speelsters was naar voren gekomen dat de selectie de behoefte had aan een andere aanpak. En die aanpak, terug naar de basis, kon Thomann niet bieden. ‘Als ik dat deed, was ik geen Sonja meer’, zei Thomann over haar besluit om te vertrekken bij hdm.

Ze wordt opgevolgd door Van Doorn. De 58-jarige oud-international was in de jaren negentig van de vorige eeuw coach van de damesploeg van HGC en meer recentelijk van de dames van Victoria, waar zij in 2011 vertrok.

Gouden Oranje

Van Doorn, die in het dagelijks leven huis- en sportarts is, maakte deel uit van de gouden generatie van Oranje, die in 1984 in Los Angeles olympisch kampioen werd. Naast olympisch goud veroverde de honderdvoudig international ook twee keer de wereldtitel (1983 en 1986) en twee Europese titels (1984 en 1987). In 1987 completeerde Van Doorn haar erelijst met de winst van de Champions Trophy. Bovendien veroverde middenvelder als speelster van HGC vier keer de landstitel en vijf keer de Europa Cup.


6 Reacties

 1. Derrick Bijker

  Mooi dat zo’n fenomeen deze uitdaging aangaat!

 2. Runa Honig

  Ik vraag me af of dit gaat werken. Mevrouw van Doorn was zelf tijdens haar actieve jaren van de buitencategorie en mentaal ijzersterk. Vraag me af of het potentieel bij hdm wel goed genoeg is voor haar en of de mentaliteit wel aansluit. Een jongere coach heeft misschien iets meer begrip voor de belevingswereld van de huidige generatie, die het vooral leuk wil houden.

 3. PeterMontijn

  Psychologie van de koude grond. Misschien dit misschien dat. Op precies dezelfde argumentatie denk ik dat het een hele goede fit is, iemand die weet hoe je met de juiste discipline tot prestaties komt in een tijd waar de belevingswereld van de huidige generatie hier weinig handvaten voor biedt

 4. hockey_mom

  Das een lekkertje

 5. zeg-is-eerlijk

  Topper die Marieke. Aanpakken die dames ,dat hebben ze nodig en willen ze graag. Zo komt de ware spirit en de echte hockeyer weer boven bij HDM.

 6. lovedepindas

  Marieke heeft helemaal geen hoofdklasse ervaring. Hdm gaat erger de mist in.....


Wat vind jij? Praat mee...