Met vier goals doet Den Bosch zichzelf tegen Laren nog tekort

Door een 4-0 overwinning thuis tegen Laren blijft Den Bosch koploper van de competitie, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Gezien het aantal kansen had de uitslag ook best nog hoger kunnen uitvallen.

Met twee doelpunten in het eerste kwart nam Den Bosch snel afstand van Laren, dat nog altijd geen wedstrijd heeft gewonnen dit seizoen. Lidewij Welten (velddoelpunt) en Ireen van den Assem (strafcorner) waren degenen die de snelle goals voor hun rekening namen voor de thuisploeg,  dat zoals bekend zonder de geblesseerde Margot van Geffen, maar met de herstelde Pien Sanders aantrad.

Het paste naadloos in de start aan de competitie van Den Bosch, dat zich de afgelopen weken ook niet liet verrassen door Kampong (9-1), Pinoké (1-0) en hdm (3-0). Dit moet het seizoen worden waarin het ensemble van Raoul Ehren de kater van vorig jaar wegspoelt, toen zowel in de play-offs om de landstitel als het EK voor clubteams werd verloren van Amsterdam.

Ireen van Assem heeft uit een strafcorner de 2-0 gemaakt. Foto: David van Haren

Laren moet het de komende weken zonder Maxime Kerstholt doen

Dapper probeerde Laren het af en toe wel. Direct vanaf de afslag combineerde de uitploeg bijvoorbeeld al knap door de verdediging van Den Bosch heen. Aan het eind van het tweede kwart versierde het voor het eerst een strafcorner. Maar Mila Muyselaar, die sinds het vertrek van Lieke van Wijk de corners neemt, sleepte tegen de klomp van Den Bosch-keepster Josine Koning aan. Maar andere uitgespeelde kansen, op drie corners in de tweede helft na, kreeg de ploeg van Marc Materek amper.

Aanvallend heeft Laren een probleem, door de blessure van Maxime Kerstholt. Die is vanwege een heupoperatie voorlopig nog wel even uitgeschakeld. Tegen Den Bosch moet eigenlijk iedere spaarzame kans een doelpunt zijn voor een ploeg als Laren, maar zonder Kerstholt komen ze moeilijker tot scoren. Daarnaast hebben ze ook te weinig kwaliteit om Den Bosch bij de keel te kunnen grijpen en is de sleeppush van Mila Muyselaar nog niet zo goed als die van Lieke van Wijk.

Bente van der Veldt baalt van het vierde tegendoelpunt. Foto: David van Haren

Den Bosch loopt verder uit

Ondertussen was het in het derde kwart wachten op de 3-0 van Den Bosch, na een aantal kansen die werd gemist. Uiteindelijk was het Maartje Krekelaar die in de 43ste minuut scoorde en de laatste hoop van Laren op een punt deed verdwijnen. Even later nam Ireen van den Assem vanuit een strafcorner de vierde goal voor haar rekening, haar tweede goal van de wedstrijd. In het laatste kwart beet Laren af en toe weer van zich af, maar het bleef 4-0. Volgende week zondag krijgt Den Bosch landskampioen Amsterdam voor de kiezen, dat nog op zoek is naar de juiste vorm.