Michelle van der Drift leert van broer Yannick: ‘Spelen op intuïtie’

Maar liefst acht treffers maakte Yannick van der Drift vorig seizoen in de spits bij landskampioen Bloemendaal. Zusje Michelle blijkt ook een goalgetter te zijn. De pas 18-jarige aanvalster heeft er al drie in liggen in de Livera Hoofdklasse Dames. ‘Het gaat wel lekker’, zei Van der Drift na het enerverende gelijkspel (4-4) tegen Laren afgelopen zondag.

Met drie goals in zes wedstrijden loopt de jonge spits één op twee in het nog prille hoofdklasseseizoen. Dat is één doelpunt meer dan haar vier jaar oudere broer. Yannick was afgelopen weekeinde twee keer trefzeker tegen Den Bosch. Michelle vond het net tegen Laren. ‘We maken er geen wedstrijdje van, hoor’, lacht de pupil van coach Jeroen Visser.

Michelle van der Drift tijdens de wedstrijd tegen Laren. Foto: Willem Vernes

Vader en moeder Van der Drift maken dit seizoen overuren op de zondagen. ‘Ze zijn onze trouwe supporters’, vertelt Michelle, sinds dit seizoen officieel lid van het vaandelteam van Bloemendaal.

‘We speelden niet zo lang geleden uit bij HGC. Tijdens de eerste helft stonden mijn ouders bij mij langs de kant. In de rust zijn ze snel naar Utrecht gereden zodat ze mijn broer in actie zagen tegen Kampong. We hebben ook nog een zus die bij Rood-Wit hockeyt. Daar gaan ze ook geregeld naartoe.’

Screenshots maken van de standenlijst

Van der Drift is op haar plek bij Bloemendaal, zo legt ze uit. ‘We begonnen als een speer en hebben zelfs met negen punten uit drie wedstrijden op de tweede plek gestaan’, klinkt het enthousiast.

Michelle van der Drift met Klaartje de Bruijn van Laren. Foto: Willem Vernes

‘We hadden alleen Den Bosch boven ons. In tegenstelling tot vorig seizoen is dat superknap. Daar hebben we wel even een paar screenshots van gemaakt.’ Saillant detail: Bloemendaal eindigde vorig seizoen – na 22 duels – met negen punten.

Vorig jaar mocht Van der Drift al ruiken aan de Hoofdklasse. Als jeugdspeelster viel ze vaak in. In de play-outs tegen MOP gold Van der Drift als vaste waarde. Ze kwam destijds nooit op het scorebord. Van der Drift: ‘Toen durfde ik nog niet zoals nu mijn eigen actie aan te gaan.’

Tips van haar broer

Broerlief Yannick schoot te hulp. ‘Hij vertelde dat ik goed genoeg was en dat ik moet vertrouwen op mijn snelheid. Ik mag van hem niet twijfelen en moet dingen op intuïtie doen. Dan ben ik op mijn best. Scoren lukt niet als ik twijfel’, klinkt het geleerd.

Met gevaar voor eigen leven gooide Van der Drift zich zondag voor een harde voorzet van Carmel Bosch. Met een reflex werkte ze de bal achter Laren-keepster Karlijn Adank. ‘Dat was op intuïtie’, blikt Van der Drift terug. ‘Eigenlijk precies zoals Yannick mij meegaf.’

Michelle van der Drift tijdens de wedstrijd met Pinoké. Foto: Koen Suyk

Thuis tegen Pinoké (1-2 nederlaag) en op bezoek bij Kampong liet ze als spits al zien opvallende gelijkenissen te hebben met haar broer. In de tweede speelronde liet de jeugdige Van der Drift Pinoké-keepster Kiki Gunneman met een fraaie dummy kansloos.

Tegen Kampong sneed ze de cirkel binnen en zette ze na een 2-0 achterstand de comeback van Bloemendaal in gang: 2-3. Van der Drift: ‘Wat dat betreft loop ik nog achter op Yannick. Hij maakte er vorig jaar veel meer op belangrijke momenten.’


3 Reacties

 1. chefkedevries

  Matige slidingbroek wel

  1. ernaschrama

   Heb je ooit iets positiefs geschreven?

 2. harald-van-horn

  Nuttige bijdrage wel :-)


Wat vind jij? Praat mee...