Moes over Eindhovense comeback en Van der Veld over rol als captain

Wat een eerste helft speelde hdm. De ploeg van Ivar Knotschke stond na twee kwarten op een 0-3 voorsprong in Eindhoven. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de donderspeech van Tina Bachmann in de rust was goud waard. Oranje-Rood scoorde vijf keer in het derde kwart en kon spreken van een ware comeback: 5-3.

Freeke Moes vertelt over wat er besproken is in de rust en over de comeback van haar ploeg. ‘We starten slecht aan de wedstrijd. Hdm loopt over ons heen. Het gaat mis in de discipline.’ Maar in het derde kwart maakt de thuisploeg vijf doelpunten. ‘We pakken het zeker goed op. We beginnen de tweede helft enthousiast en houden vertrouwen. Dat is goed.’

Hester van der Veld van hdm en Manuela Urroz van Oranje-Rood. Foto: Orange Pictures/Perry Leuvert

Hester van der Veld van hdm baalt van het resultaat. ‘We raken het in de tweede helft compleet kwijt en het duurt te lang tot we het weer oppakken’, reageert de nieuwe aanvoerder. ‘Er is besloten dat ik de band nu draag’, reageert Van der Veld nuchter. Haar coach Knotschke besloot oud-aanvoerder Pien van Nes naar de spitspositie te verhuizen. ‘Dat gaat haar hartstikke goed af’, complimenteert Van der Veld haar teamgenoot.