Oefenduels Hoofdklasse (D): Den Bosch deelt tik uit aan SCHC

De Hoofdklasse Dames wordt 31 januari hervat. De teams stonden ruim 3,5 maand niet met elkaar op het veld en missen op dit moment nog veel wedstrijdritme. Vandaar dat alle ploegen een aantal oefenduels hebben ingepland. Wij houden je via dit overzicht op de hoogte van de wedstrijden die staan gepland en vermelden ook de uitslagen en daar waar mogelijk de doelpuntenmakers.

De dames van Den Bosch hebben zondag opnieuw een tik uitgedeeld aan SCHC. Na de 4-0 overwinning in de competitie volgde in de voorbereiding op de herstart van de competitie een 3-0 oefenzege voor Den Bosch. Alle doelpunten vielen in het eerste kwart. Frédérique Matla scoorde twee keer voor de ploeg van Raoul Ehren, Noor Omrani was ook trefzeker.

Amsterdam won in het Wagener Stadion met 2-1 van buurman Pinoké en pakte zo in vier oefenwedstrijden de volle buit. Michelle Fillet opende de score voor het team van Robert Tigges, waarna Lauren Stam in het vierde kwart de 2-0 op het bord zette. Kiki Rozemeijer maakte de 2-1 namens Pinoké.

Michelle Fillet scoorde zondag tegen Pinoké (2-1). Foto: Koen Suyk

De andere wedstrijd in het Amsterdamse Bos tussen Hurley en Laren was minder spannend. Hurley won met 3-0. Coach Patrick Bakker zag Joelle Ketting, Carmen Vincentie en Romée Corver scoren.

De traditionele oefenwedstrijd tussen hdm en Victoria eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg van Ivar Knotschke. Jip Dicke, Pien van Nes en Julie van Dam scoorden voor hdm, namens Victoria vonden Bente Sluijter en Marise Weijschede het net.

Oranje-Rood – Bloemendaal eindigde in een minimale zege voor de Eindhovenaren: 1-0. Oranje-Rood-talent Trijntje Beljaars maakte de enige goal van de wedstrijd.

Kampong-speelster Malou Pheninckx tijdens de oefenwedstrijd tegen HGC (4-1). Foto: Koen Suyk

Kampong gaf zondag een goed vervolg aan de 1-2 overwinning bij Den Bosch van vorige week. Het team van Pieter Bos was met 4-1 te sterk voor HGC. Mabel Brands opende op schitterende wijze de score. Het schot van Brands vloog via het dak van de goal binnen. Fieke Hoff, Pam Imhof en Michelle Simons scoorden de andere Utrechtse goals. Namens HGC kwam Loes Stijntjes op het scoreformulier.

Alle uitslagen op een rij

Zondag 3 januari:
Victoria JB1 – Victoria 3-1
Donderdag 7 januari:
hdm – hdm JB1 5-4
Zondag 10 januari:
Amsterdam – Kampong 4-0
Oranje-Rood – Den Bosch 0-1
Bloemendaal – Laren 2-2
Pinoké – Pinoké JA1 3-3
Hurley – Victoria 4-0
Dinsdag 12 januari:
Hurley – SCHC 1-1 (i.v.m. vorst na 40 minuten gestaakt)
Vrijdag 15 januari:
hdm – hdm JB1 2-2
Zondag 17 januari:
HGC – Bloemendaal 4-3
Amsterdam – SCHC 1-0
Den Bosch – Kampong 1-2
Hurley – Hurley JA1 3-1
hdm – Oranje-Rood 0-0
hdm – Pinoké 0-2
Oranje-Rood – Pinoké 3-2
Laren – Victoria 1-1
Dinsdag 19 januari:
Oranje-Rood – Victoria 2-1
Donderdag 21 januari:
Amsterdam – Hurley 3-0
Pinoké – Pinoké JB1 6-3
hdm – hdm JA1 4-2
Vrijdag 22 januari:
Den Bosch – Bloemendaal 7-1
Zondag 24 januari:
Den Bosch – SCHC 3-0
Amsterdam – Pinoké 2-1
hdm – Victoria 3-2
Oranje-Rood – Bloemendaal 1-0
Hurley – Laren 3-0
Kampong – HGC 4-1


19 Reacties

 1. Horn_964

  Dames 1 teams tegen JB1 of JA1 teams zijn in mijn ervaring ‘risico wedstrijden’. Heb dergelijke wedstrijden meermaals gefloten en die jongens kunnen alleen maar verliezen. Als ze ‘normaal’ spelen wordt 20x geroepen ‘niet zo hard, het zijn dames’. De hoofdklasse Dames vinden verliezen van jeugdteams (terecht) hun eer te na dus gaan er keihard in. Sfeer is daardoor niet positief en is imho vragen om blessures.

  1. Werken

   Prima wedstrijden tussen JB1 en dames hoofdklasse. Vanuit hdm meerdere wedstrijden gezien als ouder van jeugdspeler. Vrouwen gaan er mogelijk harder, gemener in d an de pubers van jongens B. Zij worden eerder overrompeld door de hardheid van de dames. Zij hebben hun trucjes. Doorgaands zij de jongens beter, het fysieke verschil is groot tussen mannen en vrouwen hockey.

  2. trijntjel

   Hoe kan @ werken wedstrijden kijken in deze tijd?

  3. mrme

   Schijnbaar werd er voor 2020 ook al hockey gespeeld, misschien heeft hij/zij toen een wedstrijdje gezien? Niet meteen zo zuur reageren. Ik denk overigens dat deze wedstrijden prima kunnen, gewoon wat strakker fluiten die jongens

  4. philchapel

   Inderdaad, doorgaans is het verschil in sterkte tussen D1 (Hoofdklasse) en JA1 (veel te) te groot om er voor beide partijen nuttige wedstrijden van te maken. M.i. dus totaal zinloos.

 2. hockeyer123

  En de hoofdklasse heren?

  1. hockeyer123

   Jeroen Delmee als bondscoach van Frankrijk ja. Doe je research

  2. opleidenkey

   Die roep om de financiële situatie bij Tilburg moet nu wel steeds luider worden... Het geld was toch op en allerlei kunstgrepen moesten gedaan worden...? Of klopt het niet dat ze in Frankrijk zitten (iets met een Lockdown of zoiets??)?

  3. opleidenkey

   ^ de opmerking hier dat H1 van Tilburg in Frankrijk op trainingskamp is heeft iemand ‘ineens’ weggehaald..??

 3. RoelVictoria

  Wat doen deze niet terzake doende opmerkingen in het item over de oefenduels van de dames? Ga naar je eigen hoekje https://hockey.nl/nieuws/tulp-hoofdklasse-heren/oefenduels-hoofdklasse-h-top-en-staartploegen-treffen-elkaar/ en bespaar ons deze onzin!

  1. opleidenkey

   Ach Roeltje, ik reageerde alleen op een dwaas die later z’n opmerking weghaalde nadat ik gereageerd had. Jij had jouw opmerking ook achterwege kunnen laten, maar maak je inderdaad druk om dit soort zaken 😜

 4. RoelVictoria

  Amsterdam liet Kampong kansloos en Hurley won met ruime cijfers ;-)

 5. lynnBosman

  ^ je kunt ook gewoon je dag niet hebben of niet effectief zijn. Zegt niet zoveel.

 6. stekel

  Grappig al die lovende woorden voor teams waarvan zeer veel speelsters in een van de orange teams spelen en dus gewoon hebben kunnen doortrainen....Echt verassend dat ze het dan zo goed doen...

 7. partijtje

  Vele dames 1 jongens A en B gefloten in het afgelopen seizoen. niets mis mee, wanneer je deze wedstrijden strak fluit zoals het hoort is er niets aan de hand. Het zijn vaak leuke wedstrijden. je moet het wel serieus nemen en niet zien als een oefen potje.


Wat vind jij? Praat mee...