Oranje-Rood maakt einde aan ongeslagen reeks Hurley 

Vier gelijke spelen en een winstpartij. Dat waren de cijfers van Hurley voorafgaand aan het duel met Oranje-Rood. De ploeg uit Eindhoven doorbrak de ongeslagen reeks van de Amsterdammers door met 3-0 te winnen. 

Acht strafcorners kreeg de ploeg van Tina Bachmann. Acht keer stond Marlena Rybacha op de kop en varieerde ze van flats naar sleep. Acht keer ging de poging mis. Ook de variant naar aangever Freeke Moes, mislukte. Het gemis van Valerie Magis en Yibbi Jansen was groot in Eindhoven tegen Hurley. De ploeg kreeg voldoende kansen, maar ging er slordig mee om.

Uruguayaanse versterking

Maar gelukkig voor Bachmann en co was daar de versterking uit Uruguay. De eerste kans van Oranje-Rood werd meteen verzilverd. De Uruguayaanse Manuela Vilar del Valle had het voor het intikken, toen Laura Nunnink met haar backhand voorgaf. Een vroege voorsprong voor de ploeg van Tina Bachmann, maar Hurley verloor dit seizoen nog niet. En gaf zich ook in Eindhoven niet zomaar gewonnen. Hannah Lemmens was daar met haar backhand en Roos Drost even later met haar forehand, maar tweede keepster Rachelle Groot stond haar mannetje.

Het regende strafcorners aan Eindhovense zijde, maar Hurley moest het doen met twee kansen. Maar twee keer mislukte het wapen van Hurley. De eerste inzet ging via Lieke van Wijk naar Gitte Michels, maar daar was uitloopster Lisa Post. Zij maakte de eerste strafcorner onschadelijk. Bij de tweede inzet was Post niet nodig. Stopper Marente Barentsen kreeg de bal op haar voeten. Kans verkeken, met opnieuw Van Wijk en Michels op kopcirkel.

De eerste Eindhovense treffer. Foto: Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Het laatste kwart werd het publiek eindelijk vermaakt in Eindhoven. Hurley zette aan en moest, waardoor er ruimtes vielen in de Amsterdamse defensie. Opnieuw bewees Vilar del Valle haar waarde. De speelster uit Uruguay had het in het begin van de competitie nog lastig, maar heeft nu haar draai gevonden in Eindhoven. Eerst werd ze de diepte in gestuurd, maar was keepster Wendela van Dedem eerder bij de bal. Even later stoomde ze op en mocht ze met haar backhand uithalen. Van Dedem had zo veel moeite met die inzet, dat Fiona Morgenstern de bal binnen kon tikken: 2-0.

Plotseling 3-0

Het slotakkoord was voor Freeke Moes, die niet haar gelukkigste wedstrijd speelde. Met twee minuten op de klok had de spits eigenlijk de bal al lang af moeten leggen, maar Moes slalomde door. Met een beweging zette ze zichzelf vrij en kon ze uithalen. Dat deed ze snoeihard met haar forehand. Zo stond het plotseling 3-0 voor de ploeg van Bachmann.

En even plotseling klom Oranje-Rood een plek op de ranglijst. Door het gelijke spel, veertig kilometer verderop, tussen Den Bosch en SCHC 2-2, staat Oranje-Rood na de 3-0 overwinning op Hurley op een tweede plek. Hurley zakt twee plekken en is de ongeslagen status, definitief kwijt.

Joëlle Ketting van Hurley en Freeke Moes van Oranje-Rood. Foto: Orange Pictures / Perry vd Leuvert


Wat vind jij? Praat mee...