Poll: Doelpunt van het seizoen in de Livera Hoofdklasse Dames

Vanwege het coronavirus is de Livera Hoofdklasse Dames net als alle andere hockeycompetities voortijdig afgesloten. Dat betekent dat we de verkiezing van het Doelpunt van het seizoen een paar maanden naar voren hebben gehaald. De redactie van hockey.nl heeft alle 398 goals van dit seizoen bekeken en van daaruit de zeven mooiste treffers geselecteerd. Aan jullie de keuze, wie maakte dit seizoen de mooiste goal?

1 – Elke Boers

Elke Boers maakte in het afgelopen seizoen slechts één goal, maar dat doelpunt was wel van absolute schoonheid. De spits van Hurley zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Melissa Pieters en rondde daarna met een vlammend schot af.

2 – Renee van Laarhoven

Renee van Laarhoven was dit seizoen vanuit de strafcorner liefst zeven keer trefzeker, maar haar eerste goal van het seizoen zal de verdedigster ongetwijfeld het meeste bijblijven. Van Laarhoven soleerde vanaf kop cirkel met lekkere schijnbewegingen door de defensie van Bloemendaal heen.

3 – Mette Winter

Eind november deed SCHC-jeugdspeelster Mette Winter tegen Pinoké iets wat eigenlijk niet kan. De aanvalster reageerde attent op een voorzet over rechts en besloot de bal vanaf de achterlijn met een hoge backhand achter keepster Kiki Gunneman in de lange hoek te plaatsen. Een geweldige goal!

4 – Ylene Sijnesael

Een halve omhaal, zoiets bestaat toch alleen in het voetbal? Nee hoor, zo moet Ylene Sijnesael hebben gedacht in de wedstrijd tegen Laren. De speelster van Bloemendaal kreeg de bal terug van keepster Karlijn Adank en liet de goalie met een halve omhaal kansloos. Spectaculair!

5 – Tessa Beetsma

Wat is er fijner dan een bal in de kruising janken? Met een open aanname speelde Tessa Beetsma zichzelf helemaal vrij in de cirkel van Victoria om vervolgens heerlijk uit te halen in de linkerbovenhoek. Het was het tweede doelpunt (van de zes) van de speelster uit eigen kweekvijver.

6 – Freeke Moes

Na een strakke dieptepass van Kim Janssens wist Freeke Moes meteen al wat ze ging doen tegen hdm. De aanvalster van Oranje-Rood deed alsof verdedigster Hester van der Veld er niet stond, liep door over de achterlijn en gaf ook keepster Julia Remmerswaal met een bekeken push in de bovenhoek het nakijken. Lekker geplaatst!

7 – Frédérique Matla

Maar liefst 25 doelpunten maakte Frédérique Matla in 17 competitiewedstrijden voor Den Bosch. Zeven (!) daarvan maakte de international in de uitwedstrijd bij Pinoké. Deze turn – waarvan ze er later in die wedstrijd er nog één deed – was de allermooiste. Knap staaltje techniek.

Alle doelpunten op een rij

Hier nog een keer de zeven mooiste doelpunten in de Livera Hoofdklasse Dames achter elkaar. Welke vind jij het mooist? Laat het weten in onderstaande poll!👇

 • Wie maakte dit seizoen de mooiste goal in de Livera Hoofdklasse Dames?

  Deze poll is gesloten.

  Wie maakte dit seizoen de mooiste goal de Livera Hoofdklasse Dames?  Ophalen van gegevens


4 Reacties

 1. HansiePansie

  Hoe kan je nu Renee van Laarhoven hiervoor uitkiezen? Misschien netjes dat zo'n meisje eerst publiekelijk excuses maakt, voordat de KNHB/Hockey.nl haar nomineert voor dit soort dingen

  1. Nvanas012

   Mooie goal toch of niet? Laat gaan, ze heeft haar excuses aangeboden. Kinderachtig.

 2. lynnBosman

  Tsja ik denk zo het mijne van hoe hockey.nl gereageerd of in dit geval juist niet gereageerd heeft. Verder prima goal, maar ook weer niet tegenover de beste verdediging.

 3. duncan-bergsma

  Jammer dat de 1-2 van Freeke tegen Pinoke uit speelronde 1 er niet bij zit... Vanaf eigen helft tussen 5 veldspeelsters doorlopen en vervolgens de keepster met een fraaie bal passeren, was ook zeker geen slechte keuze geweest.


Wat vind jij? Praat mee...