Poll: Wie degradeert en wie halen de play-offs in de HK Dames?

De spelerscarrousel draaide de afgelopen maanden overuren in de Livera Hoofdklasse Dames. Vooral de verschuivingen bij Oranje-Rood en Laren vulden het overzicht. Nu er in de verte zicht is op het begin van de competitie, is de tijd aangebroken voor een vooruitblik en een voorspelling: wie degradeert er komend seizoen en welke ploegen halen de play-offs? 

Den Bosch, Amsterdam en SCHC zijn net als de afgelopen jaren huizenhoog favoriet voor het bereiken van de play-offs, maar de strijd om het vierde ticket lijkt weer helemaal open. Bij Oranje-Rood is er komend seizoen veel veranderd. Sterkhouders Laura Nunnink (Den Bosch) en Freeke Moes (Amsterdam) verkasten naar de concurrent. Juul van der Velden (Were Di) en Manuela Vilar del Valle (MOP) vertrokken naar de Promotieklasse. Ook Rachelle Groot, Manuela Urroz en Jime Cedres verlieten de Eindhovense club. Floor Hoogers, Janneke vaan de Venne (beiden MOP), Carmen Victoria (jeugd Den Bosch), Sarah Sinck (Amerika), Pauline Leclef (Braxgata) Trijntje Beljaars en Kim Hendrix (eigen jeugd) werden aangetrokken.

Lukt het Pinoké (versterkt met onder meer Lisanne de Lange en Elsie Nix) een gooi te doen naar het competitietoetje? Of lukt het Kampong met nieuwbakken coach Pieter Bos te stunten? Of wordt het misschien toch Hurley of hdm?

 • Welke van deze damesploegen haalt de play-offs?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Welke van deze damesploegen haalt de play-offs?  Ophalen van gegevens

Wie is de degradatiekandidaat?

Ook onderin de Livera Hoofdklasse Dames worden de kaarten opnieuw geschud. Eerder schreven we hoe HGC, Victoria, Bloemendaal, Laren en hdm ervoor stonden. Hdm ving het vertrek van Hester van der Veld, Fay van der Elst (beiden Amsterdam) en Mascha Sterk (SCHC) op met aanwinsten als Mila Muyselaar (Laren) en internationals Ashley Hoffman (Amerika) en Erica Sanders (Surbiton).

View this post on Instagram

Reposted • @larenmhc • Metamorfose bij Dames1! Nieuwe staff en 7 nieuwe speelsters🤩😁 Knallen meiden! Succes volgend seizoen 👊🏼💪🏼🏑 #metamorfose #nieuweweg #larenforlife #liverahk #abnamrosport #QandA #Voormaenwalchmakelaars #stoxenergy #lmhc Check de link in de bio voor het hele artikel! • • ABN AMRO: “Met Laren Dames 1 zetten wij in op meer gelijke kansen voor vrouwen in de sport en we zullen ondersteunend zijn aan de groei (en hopelijk succes) van dit team in de komende jaren. Na een belangrijke rol als sponsor in het mannen hoofdklasse hockey focussen wij ons bij de vrouwen op de dames van Laren.” @abnamronl #abnamrosport • • Bovenstaande foto v.l.n.r. boven: Serge Spoelstra, Darren Cheesman, Katerina Lacina, Esmee Broekhuizen, Onder: Marit Pronker, Joachim Hulscher, Frank Balvers en Julia Müller.

A post shared by Laren Dames 1 (@larendames1) on

Ook bij HGC veel (buitenlandse) versterking, waarmee de club de herkansing in de Livera Hoofdklasse Dames met beide handen aan lijkt te grijpen. Laren verloor Lisanne de Lange (Pinoké), Elin van Erk (Victoria), Klaartje de Bruijn (SCHC), Mila Muyselaar (hdm) en Sophie Goorhuis (Bloemendaal). Maar de lijst met Gooise versterkingen is lang.

Wie degradeert er volgens jullie komend seizoen rechtstreeks uit de Hoofdklasse Dames?

 • Wie degradeert er uit de Livera Hoofdklasse Dames?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Wie degradeert er uit de Livera Hoofdklasse Dames?  Ophalen van gegevens

 


5 Reacties

 1. Stockey123

  Wat een slechte poll.

 2. stekel

  Interessant Laren een lange lijst met versterkingen..alles is relatief

 3. slechts-een-mening

  @Stockey waarom een slechte poll? Interessant te zien hoe Pinoke in 1,5 seizoen van "zullen ze er in blijven?" naar huizenhoge favoriet voor plek 4 is gegaan. Ik zet trouwens m'n geld op Laren voor rechtstreekse degradatie.

 4. Nvanas012

  Jammer dat er niet net als vorig seizoen gevraagd werd naar de mening van hockeykenners :(. Was interessant om te lezen.

  1. eefgorter

   Misschien komt dat nog?


Wat vind jij? Praat mee...