Raoul Ehren: ‘Zestig procent kans dat ik blijf’

Coach Raoul Ehren twijfelt of hij zijn dit jaar aflopende contract bij Den Bosch moet verlengen. Dat heeft hij zondagmiddag voor de camera van Ziggo Sport gezegd. Ehren schat de kans dat hij blijft op zestig procent.

‘Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik moet er nog over nadenken’, zei Ehren, die bezig is aan zijn tiende seizoen als hoofdcoach van de dames van Den Bosch, waarvan hij ook vijf jaar assistent is geweest. In totaal won hij dertien landstitels, waarvan acht als hoofdcoach. De winterstop vindt Ehren een mooi moment om met de club in gesprek te gaan over zijn toekomst.

Nieuwe uitdaging

Ehren vraagt zich af of hij door moet gaan of voor een nieuwe uitdaging moet kiezen. In het verleden was hij vijf jaar bondscoach van Jong Oranje. Vorig jaar was hij assistent van Sjoerd Marijne bij de mannen van India tijdens de HWL Final. ‘Wie weet gaan we nog een keer iets voor een land doen. Nu speelt er in ieder geval nog niets.’


4 Reacties

 1. gijssegers

  Raoul Ehren heeft bewezen een van de beste trainer/coaches te zijn van Nederland misschien wel de beste! Wat hij aan beleid en opleiding bij Den Bosch heeft neergezet is uniek! Wat doet de KNHB met zo’n kanjer? Hij zou met nog een paar toptrainers de hockeyopleiding in Nederland eens kritisch tegen het licht moeten houden (KNHB!!) Het zou voor het Nederlandse hockey een verlies zijn als deze man naar het buitenland zou gaan! België wrijft zich al in de handen ! Dus bestuurders wordt wakker, geef hem de mogelijkheid om zelf verder te groeien en de opleiding van de jeugd in Nederland te vervolmaken! Raoul Ehren, petje af !

  1. robboomsma

   Het is een opperbaas, die goed snapt wat hij aan het doen is. En ook weet hoe hij iets over moet brengen. Hoop dat hij bij DB zal blijven, hoewel aan de andere kant een volgende stap misschien wel goed is....

 2. harry_knak

  Lijkt mij wel iets. Een trainer aanstellen als bondscoach die resultaten haalt.

 3. robvisser

  Ik weet niet of het voor Den Bosch perse beter is, maar Raoul Ehren zou er denk ik goed aan doen om na dit seizoen eens verder te kijken. Hoe langer hij nu nog bij Den Bosch blijft, hoe lastiger het waarschijnlijk wordt om nog eens mooie uitdagingen elders te vinden.


Wat vind jij? Praat mee...