Robert-Jan Cox vertrekt toch als coach bij Laren

Robert-Jan Cox heeft besloten toch niet verder te gaan als coach van Laren Dames 1. Twee dagen geleden heeft hij die beslissing genomen. De club en de spelersgroep zijn op de hoogte gesteld van zijn besluit.

Een paar weken geleden was juist bekend geworden dat Cox zijn contract had verlengd en na de zomer voor het derde jaar op rij aan het roer van de damesploeg zou staan. Op de vraag wat hem heeft doen besluiten nu toch per direct op te stappen, wil hij niet te diep ingaan. ‘De voorwaarden die voor mij essentieel zijn om er een goed jaar van te maken zijn op dit moment voor mij niet aanwezig’, is de verklaring die Cox geeft. Daar wil hij het bij laten, omdat hij ‘Laren niet wil beschadigen’.

Twee jaar op rij eindigde Laren onder leiding van Cox op de vijfde plaats in de competitie. Onlangs vertelde Cox nog dat hij volgend seizoen voor deelname aan de play-offs wilde gaan, maar dat het geen makkelijke klus zou worden.


18 Reacties

 1. jappiekrekel

  Financiële problemen..?

 2. Charly Staal

  Oei, gaan er dan toch speelsters weg??

 3. rudi wortmann

  andere club...?

 4. pjklaassen

  Puur wan beleid, financiën nog steeds niet op orde. Leegloop aanstaande, aankomende jaren geen play offs meer voor Laren

 5. rob1963

  Net als in het voetbal gaat het ook het hockey raken. Eigen jeugd opleiden en voorrang geven moet altijd de rode draad zijn bij een club. En niet alles van buitenaf of buitenland halen. Zo verwacht ik komende jaren meer " lijken uit de kast" Zo hebben we jarenlang gedomineerd in de jeugd..maar het is angstvallig stil gebleven na de youth ehl over de prestaties van Kampong JC1..

  1. conegut

   Klinkt als een geïrriteerde vader die zijn dochter niet gekozen ziet worden. Eigen jeugd boven kwaliteit ? Bij clubs die willen presenteren gaat het niet om het gunnen van minuten voor lokale spelers maar puur om het resultaat.

 6. mark-j

  De clubs die over enkele jaren wellicht ook aan spraak gaan maken op de playoffs zijn wellicht de " oude " gepromoveerde promotieklassers. De clubs die hun jeugd een eerlijke kans gaven en lange termijn visie( lees jaren ) hebben gehad . Promoveren is leuk maar wel met eigen jeugd en zonder met geld te smijten! Gevolg trotse jongens en meiden die met een clubhart spelen . Zo komen ook bij de niet top clubs het publiek vanzelf weer terug en de kleine sponsoren die geen aanspraak op inspraak maken ook.

 7. pietersmits

  Veel mensen die hockey spelen in de jeugd gaan later studeren en soms willen ze dan ergens op hetzelfde niveau blijven hockeyen. Het is helemaal niet makkelijk om dat te doen, omdat Nederland hockeyland al zo xenofoob ís! Velen reizen 4-5 keer per week het halve land door om te kunnen hockeyen(naar de oude club dus). In dameshockey gaat het helemaal niet over geld, Zelfs de best betaalden hadden hun tijd beter in vakken vullen bij de AH kunnen steken. "Eigen volk eerst" flauwekul.

 8. conrad

  Deze jongen krijgt een kans om aan iets moois te bouwen, jeugd in te passen en dat ook nog eens in de hoofdklasse en bij een club waar hij al jaren actief is. Wat wil je nog meer? Zijn broer laat zien wat je met continuïteit kunt bereiken. Als Cox jr kampioen wil worden dan moet hij zijn mouwen opstropen en niet weglopen als het even niet gaat zoals hij wil. Geld helpt, maar de kwaliteiten en doorzettingsvermogen van een coach bepalen aan het einde van de rit wat er in de prijzenkast staat. Wat dat betreft prijst hij zich uit de markt met deze actie. Het is sowieso stijlloos om de club waar hij veel aan te danken heeft - zo niet alles - ineens de rug toe te keren.

  1. jappiekrekel

   Kleine club die op te grote voet leeft, heeft toch weinig te maken met de coach

 9. mark-j

  @Pieterpaulsmits Waar komen al die tekorten dan vandaan bij de zg topclubs ? HGC die bijna omviel , dat geld werd echt niet in de breedte en jeugd geïnvesteerd .

  1. jappiekrekel

   Tekort: meer uitgeven dan er binnenkomt. Moeilijker is het niet te maken.

 10. pietersmits

  Ja goed zo @Conrad. Laat je lekker gaan. Dat lucht op hè. Wel gelijk dat geld helpt, maar de kwaliteiten van een coach bepalen wat er in de prijzenkast staat. Dat de dames van Amsterdam landskampioen gaan worden is zeker ook te danken aan de kwaliteit van de jeugdopleiding. De continuïteit van coach begint juist Den Bosch op te breken. Hij zoekt teveel van hetzelfde en qua vechten heeft Amsterdam het trucje afgekeken.

 11. pietersmits

  Tekorten komen niet uit de damescompetitie. HK Hockey heeft last van gebrek aan kijkbelangstelling en exposure. Die finale wedstrijd donderdag bij Amsterdam was wat dat betreft natuurlijk weer een volgend dieptepunt. Ik vermoed dat het bij Den Bosch vandaag anders zal zijn. Kampong was woensdag natuurlijk ook top. Hockey is juist een breedte sport. Bij de eerste klasse en OVK staat zeker zoveel volk langs de kant. Daar leeft het vaandelteam doorgaans wel.

 12. Hockeyfeest

  @ P.Smits Daarmee aantonend dat sfeer en clubgevoel voor het hockey belangrijker zijn dan hockeyniveau. Als je hockey wil promoten doe het dan als club en familie sport en focus minder op vedetten. Ik vind dat Hockey.nl dat de laatste tijd ook wat beter doet. Goede uitvinding ook die Silver-Cup. Dat leeft.

 13. bob-krulvis

  Matarek naar Laren

 14. jappiekrekel

  meerdere ervaren speelster die naar Pinoke gaan. jonkies zoeken veilig heenkomen.. wat blijft.. financieel gat en wederom en das zo langzamerhand vertrouwd beeld... contributie verhoging ;-)

 15. steven-wickel

  Ik denk dat het niet lang meer duurt dat ook in het hockey 'transfers' geld gaan kosten. Als je dus straks lid wordt van een club, is die club je manager. En ergens is dat wel zo eerlijk. Als kleine club heb je geïnvesteerd in je jeugd en kostte dat tijd en geld. Dat je na de A dan afscheid moet nemen, da's zonde maar Fact-of-Life. Nu moeten die kleine clubs en het hockey verzorgen (trainingen en wedstrijden) en sponsors zoeken. Door de verkoop/ vergoeding te vragen, valt de druk van het sponsors zoeken weg. De gezelligheid en het faciliteren van de hockeysport blijft dan de hoofdmoot. Wil je als club hoofdklasse spelen? Tja, dan ligt de druk dus veel mee op sponsors zoeken. Voor spelers kan je gewoon winkelen. De andere clubs die niet die absolute topsport ambities uitdragen maar gewoon net als die duizenden andere sportclubs in Nederland een verlenging zijn van het gezellige leven, hebben even goed een leuke zondag, Hoofdklasse of promotie klasse of wat dan ook. Herkenning van de spelers is een groot goed. Ik heb op Amsterdam Billy Bakker van de D-jeugd mee gemaakt. Ben super trots op hem. Dat Amstelveen hem moest laten gaan naar Amsterdam is toch heel logisch? Nu kijk ik met veel plezier naar hem op OS, WK en EK's. Even zo Taco van de Honert en Minke Smabers. Zou Taco nu een voetballer zijn, was Laren uit de financiele problemen zijn tot 2050. En HDM ook als Laren Minke had gekocht. Tuurlijk krijg je met "Transfers" dan PSG/ Barca&Real / BayerM situaties maar ja, opleidingsclubs aka satalietclubs zijn dan wel financieel gezond(er). Laren moet gewoon een opleidingsclub worden. - Steven Wickel, trots Laren lid.


Wat vind jij? Praat mee...