Round-up HK (D): hdm geeft Kampong pak slaag, SCHC verspeelt punten

Op zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft hdm flink uitgehaald op bezoek bij Kampong. In Utrecht werd het 1-9 voor de ploeg die de verrassing is van het seizoen. SCHC verspeelde een 2-0 voorsprong en liet tegen Oranje-Rood punten liggen (2-2). Onderaan de ranglijst boekte Laren de eerste zege door Victoria met 2-1 te verslaan.

Kampong lijkt steeds verder weg te zakken. Met een punt uit vijf duels deed de Utrechtse ploeg het al niet geweldig, maar zondag deelde hdm een knalharde dreun uit. Het werd 9-1 voor de Haagse formatie, die voor de zesde maal op rij een zege boekte. Het duel was eigenlijk al bij rust beslist. Het stond toen al 0-4 voor hdm. Pien van Nes maakte vier doelpunten voor de Haagse ploeg.

Laren, dat de slechtste competitiestart sinds 2006/2007 beleefde, pakte eindelijke het volle pond. In Rotterdam werd Victoria met 2-1 verslagen. Hierdoor zijn de Rotterdammers de enige ploeg in de Hoofdklasse Dames die na zes duels nog zonder punten is.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Na de 4-0 nederlaag vorige week tegen Den Bosch leek SCHC die vieze smaak weg te spoelen met een zege op Oranje-Rood. Na 19 minuten leidde de Bilthovense formatie met 2-0 dankzij treffers van Caia van Maasakker, uit een strafcorner, en Pien Dicke. Oranje-Rood deed snel iets terug via Fiona Morgenstern en na rust pushte Trijntje Beljaars de gelijkmaker vanaf kopcirkel binnen. Daarmee verlengden de Eindhovenaren hun ongeslagen status in uitduels naar zes wedstrijden.

Koploper Amsterdam kende weinig problemen met de buren van Pinoké. Vlak voor rust opende Freeke Moes de score, die net na de pauze werd verdubbeld door Michelle Fillet. Het verzet van Pinoké was gebroken, zeker na de derde Amsterdamse treffer van Maria Verschoor. Moes zette in de slotminuut de eindstand op het bord. Sinds de promotie naar de Hoofdklasse in 2005 wonnen de Steekneuzen nooit in eigen huis van Amsterdam.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Raoul Ehren heeft als coach van Den Bosch zijn 200ste zege in 243 duels geboekt. Zijn ploeg won in het Amsterdamse Bos met 2-0 van Hurley dankzij treffers na rust van Pien Sanders, uit een strafcorner, en Frédérique Matla. Voor de zesde maal op rij hield Den Bosch ook de nul. Deze zes clean sheets vanaf de competitiestart kwamen nooit eerder voor onder leiding van Ehren. Bovendien is de Bossche formatie al dertig duels op rij ongeslagen, momenteel de langst lopende reeks zonder nederlaag in de Hoofdklasse Dames.

Na drie overwinningen op rij incasseerde HGC op ’t Kopje een nederlaag. Bloemendaal was met 2-0 te sterk en maakte daarmee een einde aan een reeks van vijf thuisduels zonder winst. Pien Molenaar zette Bloemendaal vlak voor rust op voorsprong, die in de slotfase van het duel werd verdubbeld door Carmel Bosch.

—–
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames.


21 Reacties

 1. slechts-een-mening

  Echt een belachelijke beslissing die SC voor Amsterdam waar de 0-1 uit komt. Ze beweegt van 23 mtr lijn tot aan de cirkel, zeker een meter of 8 voordat er een Pinoke speler bij komt. Waarom fluiten deze scheidsrechters alle 50-50's in het voordeel van internationals? Verschoor had al 2x groen moeten krijgen, De Goede staat alleen maar te appeleren. Fluit gewoon voor wat je ziet heren scheidsen, niet voor wat ze je wijsmaken.

 2. lynnBosman

  Wat dacht je van de overduidelijke shoot van Stam waar Pinoké geen strafcorner uitkreeg?

 3. slechts-een-mening

  Ja bizar dat twee scheidsen dat missen in open play. Laten we zeggen dat dat kan gebeuren. Ik vind dat continue fluiten op appel van internationals veel kwalijker. Gebeurt elke week weer en is ongelooflijk irritant. Ondertussen blijkt dat die onterechte SC net voor rust, het einde van deze wedstrijd betekent. Als je al 6 spelers mist en je geeft zo goed partij; dit is heel zuur voor Pinoke.

  1. sachab

   Dat gebeurd niet alleen dit jaar(dat fluiten in voordeel internationals), dit gebeurd eigenlijk al altijd! Niets nieuws...

  2. eefgorter

   Maar daarom niet minder irritant.

 4. jvolcano

  hdm scoort 4 goals tegen kampong, in 30 minuten. Zou het allemaal nog goed gaan in Utrecht?

 5. lynnBosman

  Pinoké miste inderdaad niet de minste speelsters. Spelen goed mee, maar geven de goals te makkelijk weg en scoren te weinig. Moes vind ik echt een aanwinst voor Amsterdam.

  1. Nvanas012

   Moes speelt idd top. Mooie goals!

  2. duncan-bergsma

   Vond Freeke Moes bij OR al ondergewaardeerd. Erg goed om te zien dat ze het ook bij Amsterdam vanaf dag 1 goed doet.

 6. lynnBosman

  Wat is er met Kampong aan de hand..

  1. jvolcano

   Misschien is hdm wel heel erg goed

 7. lynnBosman

  Gezien alle uitslagen van Kampong vraag ik me toch af wat daar aan de hand is. HDM zal best goed zijn, waarschijnlijk met Pinoké best of the rest (Pinoké heeft de top 3 al gehad, HDM alle onderste ploegen) , 1-7 winnen vind ik toch wel erg ruim. Van Nes heeft natuurlijk een prima corner.

 8. g-hockeyfan

  Hurley speelt zo goed maar kan geen resultaten behalen. HDM speelt de meeste kans op play-offs, twee buitenlandse topinternationals maken het verschil.

 9. lynnBosman

  Waarschijnlijk wel, maar om nou Hoffman en Sanders topinternationals te noemen? Wel top voor HDM. HDM lijkt goed te lopen, de internationals passen bij het team en Muyselaar is ook een prima speelster. Kampong zou met Phenninxck, v Laarhoven en Mosch daar toch echt meer tegenover moeten kunnen stellen dan een 1-9 verlies??? Hurley heeft ook echt een goed team maar het lukt ze gewoon niet.

 10. g-hockeyfan

  HDM heeft al meer gewonnen dan vorig seizoen. Wat Kampong betreft, ik denk dat hun Ierse keeper nog steeds geblesseerd is. Dus de vervanging heeft het moeilijk. Toch ziet 1-9 er niet goed uit.

 11. lynnBosman

  De tweede keeper van Kampong is niet heel sterk nee. Kampong gaat nu de mindere goden tegenkomen, HDM juist andersom. Kampong zal nu punten moeten gaan pakken. Wat HDM betreft ben ik vooral benieuwd hoe ze het tegen de bovenste ploegen doen. Ze doen het absoluut goed.

  1. ed69

   De Ierse keeper speelt al enkele wedstrijden weer mee en deed vandaag ook mee. Er zijn wel vijf/zes betere keepers in de hoofdklasse. Van Laarhoven speelde ook, Pheninx niet.

 12. insider

  @lynnBosman+@g-hockeyfanprediken 'wijze' woorden over groot verlies Kampong dames4 oktober, 2020 om 15:01  4 oktober, 2020 om 14:30   Toch eerst maar eens goed kijken wie er echt mee spelen bij Kampong; Ierse keepster Ayeisha McFerran staat al 3!! wedstrijden op doel. Tweede keep speelde laatste wedstrijd tegen Den Bosch, vlgs Kampongsite "Maar Ivana Stavasius stond sterk te keepen en wist haar doel schoon te houden – wat met een sterke corner zoals die van Den Bosch wel vermelding verdient. "Er misten nog een drietal speelsters; Malou Pheninckx,Romar Pilang en Luna Fokke waardoor enig eigen structuur ontbrak wellicht.

 13. lynnBosman

  ^ ik zeg alleen dat de tweede keepster niet heel sterk is, ik zeg niks over wie op doel stond deze wedstrijd. Deze tweede keepster heeft ook wat wedstrijden staan te schutteren (al viel tegen DB weinig aan te rekenen). Dat deze speelsters (en dan met name Phenninxck) NIET meededen verklaart dan ook mijn vraag wat er met Kampong aan de hand is. Bedankt voor de informatie!

 14. nicovisch

  Misschien was de vorige coach toch beter??

 15. horn_964

  Die hebben ze helaas wel heel makkelijk laten gaan....


Wat vind jij? Praat mee...