Round-up Livera HK: Remise Amsterdam, negatief record voor HGC

Op de eerste speeldag na de winterstop heeft Amsterdam als enige ploeg in de top vier van de Livera Hoofdklasse Dames punten laten liggen. In de burenruzie met Hurley kwam de landskampioen niet verder dan 1-1. Koploper Den Bosch won met klein verschil van hdm (2-1), terwijl SCHC uithaalde tegen hekkensluiter HGC. Het werd 0-6. Ook Oranje-Rood pakte drie punten. Het boekte een 2-1 zege op Laren.

Kampong heeft de competitie goed hervat. De Utrechtse ploeg won met 3-0 op ’t Kopje van Bloemendaal. Renee van Laarhoven opende voor rust de score, die na de pauze met twee treffers van Lisa Gerritsen werd uitgebouwd naar 0-3. Beide speelsters waren eerder dit seizoen ook al trefzeker voor Kampong tegen Bloemendaal, maar toen bogen de Mussen de score nog om in een 3-2 overwinning. Dat lukte hen vanmiddag niet.

Koploper Den Bosch boekte met de 2-1 zege op hdm, alweer de zevende overwinning op rij in de Livera Hoofdklasse Dames. De Haagse ploeg had even hoop op een gelijkspel na de treffer van Nina van der Marel, maar de Bossche formatie trok aan het langste eind en was daarmee voor de 36ste keer op rij te sterk voor hdm.

HGC heeft ook haar vijftiende wedstrijd op rij in de Livera Hoofdklasse Dames verloren. Daarmee heeft de ploeg het record overgenomen van Klein Zwitserland dat in het seizoen 2011-2012 veertien duels op rij zonder punten bleef. SCHC was op de Roggewoning met 6-0 te sterk. Ginella Zerbo was verantwoordelijk voor de helft van de productie van SCHC, dat twee punten uitliep op de nummer drie Amsterdam.

Amsterdam zag concurrenten Den Bosch en SCHC twee punten uitlopen na het 1-1 gelijkspel tegen Hurley. Na twee doelpuntloze kwarten zette Felice Albers de landskampioen op voorsprong. Yasmin Geerlings deed haar voormalige ploeggenoten pijn door na iets meer dan een uur spelen de gelijkmaker binnen te tikken. Voor Amsterdam was het alweer het vijfde gelijkspel van het seizoen. De remise betekende het einde van een serie van zes gewonnen wedstrijden op rij voor de ploeg van coach Robert Tigges.

Laren heeft niet kunnen stunten tegen Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg won met 2-1 en kroop twee punten dichter naar de nummer drie op de ranglijst Amsterdam. Lees hier het complete wedstrijdverslag.

Het duel tussen Victoria en Pinoké was na het eerste kwart zo goed als beslist. De Steekneuzen leidden toen al met 1-3 en bij rust was het 1-4. Pinoké maakte met de overwinning een einde aan de reeks van vier nederlagen op rij. Victoria, de nummer voorlaatst in de Livera Hoofdklasse Dames, wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning op het hoogste niveau sinds 26 maart 2006.

—-

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijftiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames.


6 Reacties

 1. lynnBosman

  Ik ben zo trots op v Laarhoven hoe zij zich door deze lastige tijd heen gesleept heeft! Voor het oog van al haar dikke, dunne, grote en kleine fans! Koekoek hockey.nl. Ik blijf het triest vinden om te zien hoe ver Laren afgezakt is. Is vd Assem trouwens weer geblesseerd? Hoe erg is de blessure van Keetels?

 2. MIck

  Schijnt dat van Laarhoven zelfs nog een paar dikke kansen gemist heeft

 3. Nvanas012

  Ik vond Laren in de tweede helft goed spelen tegen OR! Een punt was misschien wel verdiend geweest, OR liet het te lang spannend. De scheidsen vond ik af en toe ook nogal.. slecht.

 4. robvisser

  @lynnBosman Eens wat betreft Van Laarhoven. Goed om te zien dat ze nu scoorde. De hele zaak draaide uit op een buiten proportie getrokken onsmakelijke hetze tegen haar persoon en dat was bizar om te zien. En het aantal blessures van de Oranje (en Den Bosch) speelsters baart zorgen. Nu ook nog Matla erbij. Gelukkig duurt het nog even tot de OS, maar met het drukke programma dat er nog aan zit te komen is het niet fijn.

  1. Nvanas012

   Ben benieuwd naar volgende week: Amsterdam vs Den Bosch, allebei de captains geblesseerd, vooral voor Amsterdam een aderlating, en van beide teams ook nog een spits uit oranje langs de kant.

 5. gelderlander

  En in 1996 was HGC samen met de mannen nog landskampioen . En na jaren ploeteren na één seizoen alweer terug .


Wat vind jij? Praat mee...