Samenvattingen Livera HK Dames: Speelronde 20 seizoen 2018/2019

Bekijk de samenvattingen van alle wedstrijden uit speelronde 20 van de Livera Hoofdklasse Dames. Met beelden van SCHC- Laren (2-3), Oranje-Rood РGroningen (4-4), Kampong РDen Bosch (1-2), Hurley РAmsterdam (1-2), Huizen РHdm (1-2) en Bloemendaal РPinoké (0-0).

Reactie Lidewij Welten

Bekijk hieronder de reactie van Den Bosch-speelster Lidewij Welten na afloop van de wedstrijd tegen Kampong.

 


4 Reacties

 1. jaapie

  Groningen van 2 punten beroofd. Dat de scheidsrechters zelfs na overleg niet konden verzinnen dat dat schot van Oranje Rood gevaarlijk spel is. Heel bijzonder.. Die strafbal is al meer een discussiepunt maar die bal ging in mijn ogen ook voorlangs.

 2. Folmer

  De 3-3 was inderdaad gevaarlijk en had afgefloten moeten worden. De strafbal is geen twijfel over mogelijk. De bal was misschien wel voorlangs gegaan, maar daar stond nog een speelster van OR klaar om de bal in te tikken. Met de shoot is dus "het waarschijnlijk maken van een doelpunt" voorkomen, dus een strafbal. Groningen heeft ook wel een paar mazzeltjes gehad. Die eerste strafcorner was wel heel erg makkelijk gegeven en uit de beelden lijkt het alsof zowel bij de eerste als 2de strafcorner de bal niet geheel uit de cirkel is geweest (kan aan het camerastandpunt liggen). Niet klagen en volgende week er weer staan.

 3. suus

  Oprechte vraag: zijn er regels wat betreft de maximale afmetingen van een handschoen? Dicke van hdm speelt in deze samenvatting met een enorme handschoen en vroeg me af of er regels voor zijn?

  1. coachdevries

   Ja zeker wel: "Handschoenen die worden gebruikt tijdens het normale spel en/of tijdens het verdedigen van de strafcorner mogen een maximale afmeting hebben van lengte 290 mm x breedte 180 mm x hoogte 110 mm."


Wat vind jij? Praat mee...