Den Bosch nog niet zo ver dat ze ‘de wedstrijd uit kunnen hockeyen’

Den Bosch-coach Raoul Ehren vond zijn team zondagmiddag aan de Oosterplas in de eerste helft heel goed spelen.  In de tweede helft ging de 2-0 voorsprong echter in rook op, waardoor de wedstrijd tegen SCHC in 2-2 eindigde.

‘Na rust leek het een totaal andere wedstrijd. Opeens waren we de bal heel snel kwijt. Terwijl we voor rust bijna ieder duel wonnen,’ zei Ehren na afloop van de clash met Stichtsche, in het clubhuis van Den Bosch.

‘Je voelde dat de wedstrijd aan het kantelen was. Het zat er aan te komen dat we tegendoelpunten zouden krijgen. Blijkbaar zijn we nog niet zo ver dat we de tweede helft gebruik kunnen maken van de ruimtes die er komen als je met 2-0 voor staat en we de wedstrijd uit kunnen hockeyen. Daar hebben we nog stappen in te maken.’

2-0 voorsprong voor Den Bosch

Achterin stond SCHC voor rust niet als een huis. Een tip-in bij de tweede paal van Frédérique Matla zorgde binnen vijf minuten voor de 1-0, na slordig balverlies van Ginella Zerbo. Een voorzet vanaf rechts alert binnengegleden door spits Lieke Hulsen, betekende in het tweede kwart al de 2-0, na een wereldbal van Lidewij Welten. Tussendoor sloeg aanvaller Noor Omrani de bal op de paal en kwam SCHC goed weg.

Bij Den Bosch ruimden Sanne Koolen en Pien Sanders achterin juist wel iedere bal op. Hoe zij verdedigden, was schitterend om te zien. Af en toe liet SCHC het balletje weer mooi rond gaan, maar de spitsen werden vakkundig uitgeschakeld. Twee strafcorners voor rust werden door de Bilthovenaren ook niet verzilverd.

Ehren: ‘Pien stond voor het eerst sinds haar blessure weer in de as. Ik heb haar nog wel af en toe gewisseld. Ireen van den Assem is geblesseerd. Dan speel je dus soms met een achterhoede van meiden van 18, 18 en 19 jaar. Over het algemeen hebben zij het goed gedaan. Daar ben ik heel tevreden over. Nadat de 2-2 eenmaal was gevallen, had het ook nog 2-3 kunnen worden. Ik ben blij dat dat niet gebeurd is.’

De gebalde vuist van Lieke Hulsen na de 2-0. Foto: Bart Scheulderman

Van 2-0 naar 2-2

Pas vanaf het derde kwart zette het team van coach Nettie van Maasakker het balbezit om in serieus gevaar. De druk van SCHC nam toe en de verdediging van Den Bosch begon te wankelen. In de 51ste minuut belandde een lage sleeppush van Yibbi Jansen in de hoek op de plank (2-1).

Meteen aan het begin van het vierde kwart versierde SCHC opnieuw twee strafcorners. Die laatste eindigde in een scrimmage voor het doel, nadat Den Bosch kort daarvoor bij een hachelijk moment de bal net op tijd voor de lijn had weggewerkt. Nu lukte dat niet en was het Kyra Fortuin die het beslissende tikje gaf (2-2). Het was een goal die in de lucht hing en uiteindelijk de eindstand opleverde.

Den Bosch – SCHC was overigens een topper tussen twee gemankeerde teams. Caia van Maasakker ontbrak vanwege een liesblessure bij SCHC. Den Bosch miste, naast Margot van Geffen die al langer klachten aan een pees bij haar zitbeen heeft, ook verdediger Ireen van den Assem. Ehren vermoedt dat zij voor de winterstop niet meer in actie komt.


8 Reacties

 1. stekel

  Mooi zo’n titanen gevecht. Overigens meer elftallen hebben soms geblesseerden, dus das niks bijzonders.

 2. robvisser

  Toch knap teruggekomen van SCHC. Yibbi Jansen heeft haar waarde inmiddels wel bewezen voor de Bilthovenaren. Ireen van den Assem wellicht een twijfelgeval voor Oranje? Afwachten.

 3. max-annan

  Ik vind Den Bosch tegenvallen dit jaar. Wat is er aan de hand?

 4. Kampongfan

  Veel teams hebben duidelijk opstartproblemen. Ziet men op tegen de zwaarte van het aankomend seizoen? Onvoldoende hersteld van vorig seizoen? Het niveau is er mn in de top nog niet.

 5. pietersmits

  De pro league en Annan dragen hun steentjes bij aan de nivellering van de hockeysport.

 6. marijeknuvers

  O-R draait zo lekker mee in de top. Toch weer een stap gemaakt tov vorig jaar.

 7. lynnBosman

  OR staat goed inderdaad, de meiden zijn fris. Ik denk dat het zware jaar (CT, PL, PRF, PO en EK) toch zijn sporen achtergelaten heeft voor teams met veel internationals. Op zich laat DB wel vaker het begin van het seizoen wat liggen en staan ze er muv vorig jaar in de PO. Ik vind wel dat ze het verlies van Verbruggen niet goed hebben opgevangen en iemand hadden mogen halen van buitenaf. Vd Heuvel en Omrani zijn talentvolle speelsters, maar hebben tijd nodig.

 8. stekel

  @p-smits Het is niet anan noch de HPL De KNHB heeft de beslissing genomen. Niemand anders is verantwoordelijk voor de nonsens.


Wat vind jij? Praat mee...