SCHC drukt veldoverwicht minimaal uit tegen Oranje-Rood

Een veel sterker SCHC heeft de topper in de Livera Hoofdklasse Dames van Oranje-Rood gewonnen. In een druilerig Bilthoven was het 65 minuten lang eenrichtingsverkeer bij de ploeg van Nettie van Maasakker: 2-1.

SCHC begon sterk aan de topper en liet de bezoekers vanaf de eerste minuut achter de bal aan lopen. Al na vier minuten kreeg Stichtsche een strafcorner. De push van Caia van Maasakker werd gekeerd door keepster Rachelle Groot. De goalie, overgekomen van Den Bosch, staat bij Oranje-Rood onder de lat omdat eerste keus Saskia van Duivenboden kampt met een knieblessure.

Groot had veel te doen in de topper met SCHC, met name in het eerste kwart. Twee minuten later reageerde de keepster attent op het schot van Kyra Fortuin. Het schot van de aanvalster van Stichtsche was goed, maar de redding van Groot met haar stick mocht er ook zijn. Niet veel later moest Groot wel buigen op de inzet van Ginella Zerbo. De spits scoorde op aangeven van Pien Dicke de 1-0.

De speelsters van SCHC juichen na de 1-0 van Ginella Zerbo. Foto: Bart Scheulderman

Oranje-Rood stelde daar weinig tegenover. De bezoekers stormden wel een aantal keer de cirkel van SCHC in, maar keepster Alexandra Heerbaart had vrij weinig te doen. Haar collega aan de overkant had het een stuk drukker. Zo dacht Fortuin na een fraaie solo de tweede goal voor de thuisploeg te maken, maar Groot bleek weer eens het eindstation. Daarvoor redde de keepster al op twee sleeppushes van Yibbi Jansen.

Wéér Pien Dicke

Ook in de tweede helft moest reservegoalie Groot flink aan de bak. SCHC besloot de vierde corner van de wedstrijd op goal te slaan, maar de doelvrouw van de Eindhovenaren lag razendsnel op de grond. Twintig minuten voor tijd versloeg Pien Dicke de keepster van de bezoekers wel. Een harde backhand was Groot te machtig: 2-0. Het was alweer de vijfde goal van het seizoen van de van hdm overgekomen aanvalster.

Pien Dicke scoorde tegen Oranje-Rood alweer haar vijfde treffer van het seizoen. Foto: Bart Scheulderman.

In het laatste kwart was het SCHC dat op zoek ging naar de derde Bilthovense goal. Zo kreeg Jansen haar derde kans vanuit een strafcorner, maar haar pushes waren tegen haar oude ploeg niet scherp genoeg. Oranje-Rood was lange tijd niet bij machte om de topper nog spannend te maken, maar uit het niets maakte aanvoerster Daphne van der Velden zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

Het zorgde voor vertrouwen bij de Brabantse ploeg, want in de laatste minuut kreeg de ploeg van Tina Bachmann de eerste corner van de wedstrijd. Heerbaart hield stand en stelde zodoende de winst voor SCHC veilig.