SCHC – Laren en OR – Pinoké ingehaald op 5 en 6 december

De afgelaste wedstrijden uit de Livera Hoofdklasse Dames van zondag, worden op 5 en 6 december ingehaald. SCHC en Laren spelen om 19.00 uur op sinterklaasavond, het duel in Eindhoven vindt een dag later plaats. Oranje-Rood ontvangt Pinoké vrijdagavond om 20.30 uur. 

De wedstrijden werden zondag 1 december afgelast vanwege de vorst. Voor beide ploegen wacht zondag 8 december nog een wedstrijd. De laatste voor de winterstop. Pinoké ontvangt Den Bosch, Oranje-Rood gaat op bezoek bij hdm. SCHC mag voor de topper naar Amsterdam en Laren speelt thuis tegen Hurley.

Cijfers SCHC – Laren en OR – Pinoké

Oranje-Rood won zeven van haar laatste acht Hoofdklasse-duels met Pinoké. Pinoké won daarentegen dit Hoofdklasse-seizoen al zes wedstrijden, slechts een minder dan in het gehele voorgaande seizoen. Vorige speelronde verloor Pinoké thuis met maar liefst 1-8 van SCHC en evenaarde daarmee de grootste thuisnederlaag uit de clubgeschiedenis (Hoofdklasse). Op 4 oktober 2009 was datzelfde SCHC al eens met 0-7 te sterk. Oranje-Rood heeft dit seizoen in de Hoofdklasse twaalf verschillende doelpuntenmakers, samen met SCHC het meest van alle ploegen in de competitie. Geen van die speelsters maakte meer dan vier doelpunten.

Yibbi Jansen. Foto: Willem Vernes

SCHC won in de Hoofdklasse slechts één van haar laatste vijf thuisduels met Laren, een 1-0 overwinning op 12 april 2018. Carlien Dirkse van den Heuvel maakte die dag namens Stichtsche de enige treffer. Yibbi Jansen maakte dit seizoen in de Hoofdklasse al dertien strafcornergoals, een meer dan Frédérique Matla die twaalf keer scoorde vanaf de kop van de cirkel.


1 Reactie

  1. conegut

    5 dec wordt echt een publiekstrekker..


Wat vind jij? Praat mee...