Teun de Nooijer na dit seizoen weg bij Bloemendaal

Teun de Nooijer neemt na dit seizoen afscheid als coach van de dames van Bloemendaal. Ook zijn assistent André Morees vertrekt. Het besluit is, volgens de verklaring op de website van de Mussen, in onderling overleg genomen.

‘Het is goed als er een frisse wind komt’, zegt De Nooijer, wiens contract na dit seizoen afliep. ‘We waren gesprekken aan het voeren over de toekomst voor het team. De club heeft zich drie jaar geleden het doel gesteld om in tien jaar te groeien naar een steady hoofdklasser. Die route gaat natuurlijk niet in één strakke lijn omhoog. Daar zijn we ons van bewust. We hebben veel jonge speelsters uit eigen jeugd ingebracht, zo’n acht of negen. Zo’n proces is uitdagend en heeft tijd nodig. Het eerste deel van het seizoen was niet makkelijk, maar we doen ons uiterste best om na de winterstop sterker terug te komen.’ Bloemendaal ging als nummer tien de winterstop in.

Winst van de Gold Cup

De Nooijer is voor het vierde seizoen betrokken bij het eerste team. Na één jaar als assistent werd hij eindverantwoordelijke. Afgelopen seizoen handhaafde Bloemendaal zich voor het eerst sinds de promotie naar de Hoofdklasse zonder play-outs op het hoogste niveau. Bovendien won de ploeg de eerste editie van de Gold Cup.

Bloemendaal viert de winst van de eerste editie van de Gold Cup. Foto: Koen Suyk

De club gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer. ‘Teun, André en de rest van de staf hebben de afgelopen jaren goed werk geleverd. Daar danken wij ze voor’, zegt bestuurslid Pepijn Post. ‘Het is uitdagend om een stabiele hoofdklasser te worden, maar we zetten iedere periode mooie stappen. We kijken nu rustig rond welke staf komend seizoen dit werk kan voortzetten.’


8 Reacties

 1. lize

  Teun is gemaakt voor TOP ploegen met meer dan 13 internationals en Niet als degradatie Coach leuk om het vak te leren ,verder Nix voor hem ....

 2. rancoburgzorg

  Grote speler, maar is hij ook een grote trainer? Hij moet zich toch kapot ergeren aan het lamentabele technische niveau van de meeste van zijn speelsters.

 3. robvisser

  Zelf was hij een topper en het is toch knap en prijzenswaardig dat hij het vier jaren lang op zich heeft genomen om een ploeg als Bloemendaal te coachen, want ik stel me zo voor dat je bij hogere ploegen in de Hoofdklasse meer middelen hebt om te shinen. Ik denk dat deze ervaring en deze kant van de medaille hem straks gaat helpen als hij een betere ploeg onder zijn hoede krijgt.

 4. mickh

  Wel, Teun bij AZ was geen succes, maar wellicht dat hij elders nog een kans krijgt. Afwachten maar weer.

 5. jappiekrekel

  @rancoburgzorg nogal een statement 'lamentabele technische niveau'.. Is Coach niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn spelers?

 6. floppieenteun

  Naar mijn idee heeft de Nooijer jaarlijks het maximale uit de spelersgroep gehaald. Verleden jaar zelfs de play-outs ontlopen en bovendien de Gold cup gewonnen. De Nooijer heeft ook laten zien een coach te zijn die eigen jeugd durft in te passen. Goede zaak voor Bloemendaal. Ben een fan van v/d Heuvel, maar zou de Nooijer op termijn wel bij heren 1 willen zien. Hij zou een mooi koppel met Lammers vormen. Lammers de geniale topcoach en de Nooijer de beste speler van de wereld ooit, die bezig is om een geniale topcoach te worden.

 7. mickh

  @Flop. Op termijn...Laat de beste man eens rijpen bij een team dat wel iets in de melk te brokkelen heeft in de Dames Hoofdklasse of bij een Heren Hoofdklasser niveau SCHC, Tilburg, dan kan hij op zijn ware merites beoordeeld worden en eventueel doorgroeien. Een kind van de club `te vroeg brengen`, of terughalen omdat allerlei valse sentimenten de boventoon voeren, is een kansloos verhaal. Voetbal laat regelmatig zien waar dit toe leidt...In de Heren Hoofdklasse is er geen sprake van dienstverbanden als die van Kruijs, Ehren die jarenlang duren, de spoeling is er vele malen dikker, dus het zou Bloemendaal sieren om de De Nooijer eerst eens `een traject te laten afleggen` voordat men met hem in gesprek gaat voor een rol bij de heren. Ik ga er vanuit dat er voldoende heldere hersens ronddartelen op Het Kopje:)

 8. jappiekrekel

  @mickh: Eens ! Beleid van Bldaal en de ‘branding’ is gericht op H1 en is ijzersterk. Slimme mensen zijn er voor de Heren. Visie om zowel H1 als D1 ook daadwerkelijk beide met top mee te laten draaien is er dus niet. Dames is vooralsnog ‘leuk voor erbij’


Wat vind jij? Praat mee...