Livera HK (D): De Goede naar honderd, Leurink treft oude club

Den Bosch neemt het in speelronde negen van de Livera Hoofdklasse Dames op tegen Kampong. Vorig jaar pakte Kampong als enige bezoekende team een punt aan de Oosterplas (1-1). De strijd in het Amsterdamse Bos gaat zondag tussen Amsterdam en Hurley. Verder zien we Groningen – Oranje-Rood, Pinoké – Bloemendaal, Laren- SCHC en hdm – Huizen.

Groningen – Oranje-Rood

Groningen pakte als enige ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames dit seizoen nog geen punt op eigen veld. Op de Harener Holt werd vier keer verloren, waarbij Groningen slechts één keer scoorde. De dames zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning van dit seizoen. Tijdens de huidige serie van twaalf thuisnederlagen op rij kwam Groningen slechts drie keer tot scoren, de bezoekers maar liefst 42 keer. Oranje-Rood won vijf van de laatste zes ontmoetingen met Groningen. De uitzondering binnen die reeks was een 4-2 overwinning in Haren op 2 oktober 2016.

Arbiters: Jannick Breunis en Geoffrey Vermeulen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Oranje-Rood  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Hurley

Hurley won slechts een van haar 30 Hoofdklasse-ontmoetingen met Amsterdam. Op 17 maart 2002 werd het 0-2 in het Wagener Stadion door doelpunten van Mariëtte Groen en Emma Verhaar. Eva de Goede maakte in de reguliere competitie 98 doelpunten waarvan 68 voor Amsterdam. Van haar 98 doelpunten waren er zeven tegen Hurley. Amsterdam verloor slechts een van haar laatste 46 Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit het Amsterdamse Bos. Dat was een 0-1 tegen Pinoké op 29 maart 2015. Rick Mathijssen was voorheen hoofdcoach bij Hurley en staat nu aan het roer bij Amsterdam.

Arbiters: Eldert Michels en Wouter Smits

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Hurley  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Kampong

Sinds een 1-0 overwinning in Utrecht op 29 april 2001 won Kampong geen van haar laatste 34 Hoofdklasse-duels met Den Bosch. Wel was Kampong vorig seizoen de enige bezoekende ploeg die een nederlaag aan de Oosterplas voorkwam. Op 9 maart werd het 1-1. Frédérique Matla zette de thuisploeg op voorsprong en Maria López maakte gelijk. Kampong won op 6 april 1997 voor het laatst op bezoek bij Den Bosch. Het werd toen 1-2 en voor de bezoekers scoorden Marlies Vossen en Anouk Verhaegh. Den Bosch verloor slechts een van haar laatste 30 thuiswedstrijden in de reguliere competitie. Dat was de 0-1 thuisnederlaag tegen Oranje-Rood op 9 september.

Arbiters: Lisette Feuth en Jorrit Maakal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Kampong  Ophalen van gegevens

Pinoké – Bloemendaal

Deze teams ontmoeten elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017. Destijds werd het 1-1 in Bloemendaal en 2-3 in het Amsterdamse Bos. In het seizoen 2014/2015 won Pinoké voor het laatst van Bloemendaal. In dat seizoen wonnen de Steekneuzen beide ontmoetingen met De Mussen. Bloemendaal is de enige ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames die dit seizoen buitenshuis nog geen punt veroverde. Bloemendaal verloor elk van haar laatste acht uitduels in de reguliere competitie. Sinds maart 1996-februari 1997 (tien op rij) leed Bloemendaal geen verlies in meer dan acht uitwedstrijden op rij. Anna O’Flanagan speelde afgelopen seizoen nog voor Bloemendaal. Afgelopen zomer maakte de Ierse de overstap naar het gepromoveerde Pinoké.

Arbiters: Lisette Baljon en Rebecca Woodcock

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Bloemendaal  Ophalen van gegevens

Laren – SCHC

SCHC is in haar laatste acht wedstrijden ongeslagen en is de enige ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames zonder nederlaag. Slechts een keer bleven de Bilthovenaren in de eerste negen speelronden van het seizoen ongeslagen. Dat was in 2010/2011. SCHC won in de reguliere competitie slechts een van haar laatste tien uitduels met Laren. Dat was een 1-5 uitzege op 17 maart 2013.  Laurien Leurink maakte afgelopen zomer de overstap van Laren naar SCHC, na drie seizoenen voor de Gooische formatie te hebben gespeeld. Laura Marell maakte in het seizoen 2015/2016 deel uit van de selectie van SCHC.

Arbiters: Berny van Loon en Michel Steenbeek

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – SCHC  Ophalen van gegevens

hdm – Huizen

Vorig seizoen ontmoetten deze teams elkaar voor het eerst in de Hoofdklasse Dames. Beide duels werden door hdm gewonnen. Op 15 oktober 2017 werd het 3-1 in Den Haag. Voor de thuisploeg scoorden Nina van der Marel, Demi Lefranc en Pien van Nes. De return in Huizen werd op 31 maart van dit jaar met 0-2 door de ploeg van Sonja Thomann gewonnen. Namens die ploeg scoorden Mascha Sterk en Renée van den Brand. Huizen en Groningen wachten nog op hun eerste competitiezege van het seizoen. Vorig seizoen won de formatie van Boaz Janssen in de elfde speelronde voor het eerst.

Arbiters: Ferdy Walvoort en Erik Grufman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Huizen  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...