Daphne Voormolen bezorgt Victoria verdiend punt tegen Bloemendaal

Victoria heeft zondagmiddag de voorsprong op hekkensluiter HGC vergroot naar vijf punten. Op basis van de tweede helft hadden dat er ook zeven kunnen zijn, maar op basis van de eerste helft had tegenstander Bloemendaal kunnen winnen. In de rust had Bloemendaal minimaal met 0-2 voor moeten staan in plaats van 0-1. Nummer elf Victoria vocht zich na rust sterk terug, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Het gevecht in de onderste regionen van de Livera Hoofdklasse Dames kende een mooi begin voor nummer tien Bloemendaal. Binnen drie minuten stond het 0-1. Het was een overtreding van Victoria-speelster Bente Sluyter rond de middenlijn waarvan Bloemendaal profiteerde. De vrije bal werd snel genomen en aanvaller Carmel Bosch werd bediend, die laag in de hoek scoorde.

Bloemendaal bleef aandringen en had het meeste balbezit. Het was aan een ingreep van Victoria-keepster Hannah Klunder te danken dat het niet snel 0-2 stond. Uit snelle tegenstoten werd Victoria soms gevaarlijk en kreeg het een kansje op 1-1. Toen Victoria-speelster Daphne Voormolen van dichtbij hard de bal tegen haar onderbeen geslagen kreeg, werd het spel even stilgelegd. Na een blessurebehandeling kon ze verder spelen.

Carmel Bosch heeft Bloemendaal snel op een 0-1 voorsprong gezet. Foto: OrangePictures/Herman Dingler

Bloemendaal had op 0-2 moeten komen

Victoria werd iets sterker en haalde de eerste strafcorner van de wedstrijd. De gedachten gingen terug naar vorige week, toen de Rotterdammers met een variant de cornerverdediging van topclub Den Bosch verrasten en scoorden. Nu werd gekozen voor een sleeppush. Die keuze werd doorzien en de inzet werd eruit gelopen.

Toch was het Bloemendaal dat voor rust het sterkst bleef. De Mussen haalden een strafcorner en kozen voor een variant. Sanne Caarls had moeten scoren, maar bij de eerste paal greep Mady Hof adequaat in, waardoor het 0-1 bleef. Dat was ook de ruststand.

Een duel wordt uitgevochten tijdens Victoria-Bloemendaal (1-1). Foto: OrangePictures/Herman Dingler

De gelijkmaker van Daphne Voormolen was verdiend

Om echt een vuist te kunnen maken, moest Victoria na rust de mouwen opstropen. Langs de lijn schreeuwde coach Lennard Poillot de longen uit zijn lijf. De thuisploeg pakte het initiatief en zocht de aanval. Halverwege het derde kwart was daar eindelijk die grote kans, toen de bal voor de stick van Florien Homma belandde. Maar met haar backhand sloeg ze de bal voorlangs.

Langzaamaan werd de wedstrijd steeds meeslepender en spannender. Victoria werd gevaarlijker en dankzij twee ingrepen van de sterk keepende Diana Beemster van Bloemendaal bleef het 0-1. Eerst sprintte ze helemaal de cirkel uit om met haar stick de bal weg te tikken. Vervolgens bracht ze redding op een schot. Tussendoor had Homma ook al naast geschoten, voor de tweede keer deze wedstrijd.

De gelijkmaker hing steeds meer in de lucht. Tien minuten voor tijd haalde Victoria een strafcorner, hun tweede. Voormolen, de specialist van de Rotterdammers, meldde zich op de kop cirkel.

Snoeihard sloeg ze de bal tegen de plank (1-1) en een groot feest barstte los op het veld. De gelijkmaker was verdiend. Bloemendaal protesteerde nog bij de scheidsrechter, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Twee minuten voor tijd miste Bloemendaal nog een grote kans. Daardoor was de eindstand 1-1 en verlieten de Mussen, wetende dat ze de wedstrijd in de eerste helft hadden moeten beslissen, enigszins beteuterd het veld.