Volop hockey met EHL en Amsterdam – Den Bosch bij NOS

Met de start van de Euro Hockey League (EHL) in Barcelona en de Hoofdklasse-competitie bij de dames en heren is er komende dagen volop hockey te bekijken bij de NOS. De omroep zendt zaterdagmiddag het EHL-duel tussen Kampong en Minsk uit en zondag ook de achtste finale van Kampong als de Utrechters de volgende ronde bereiken. Zondag is een samenvatting van de Hoofdklasse-topper bij de dames tussen landskampioen Amsterdam en Den Bosch te bekijken bij Studio Sport op NPO 1.

De wedstrijd Kampong – Minsk is zaterdag vanaf 16.30 uur rechtstreeks te volgen op NPO 1 extra en op NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar komt van Krijn Schuitemaker. Als Kampong wint, spelen de Utrechters zondag de achtste finales. Die wedstrijd is om 14.15 live te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app, met commentaar van Philip Kooke.

Ook op hockey.nl besteden we veel aandacht aan de EHL en de topper in de Livera Hoofdklasse Dames. Als HGC vrijdagmiddag (aanvang 13.30 uur) tegen Hampstead & Westminister speelt, doen we daar verslag van. Snel na afloop publiceren we ook de eerste reacties vanuit het Haagse kamp. Dat geldt zaterdagmiddag (aanvang 16.30 uur) ook voor het duel van Kampong tegen Minsk. Zondag volgen we Kampong en HGC ook als ze uitkomen in de achtste finale van de EHL.

NOS-commentator Phillip Kooke. Foto: Willem Vernes

Dé topper van de Livera Hoofdklasse Dames is de strijd die zondagmiddag losbarst in het Wagener Stadion. Den Bosch heeft kans op revanche na de verloren finale om de landstitel. Den Bosch staat bovenaan met twaalf uit vier, Amsterdam heeft een moeizame start en behaalde slechts vijf punten. Oorzaak is mede de absentie van diverse speelsters, waaronder de zwangere Kelly Jonker. We doen zondagmiddag vanaf 12.45 uur live verslag van dit duel via ons liveblog. We volgen ook SCHC- Oranje-Rood, die andere topper uit de Livera Hoofdklasse Dames, op de voet.

Hoofdklasse Heren

Maar we zijn als hockey.nl natuurlijk ook bij de Hoofdklasse Heren. We bezoeken Almere – Rotterdam, SCHC – Oranje-Rood en Tilburg – Bloemendaal, waar international Jorrit Croon zijn rentree maakt. Via het liveblog Hoofdklasse Heren hoef je niets te missen, lees je de wedstrijdverslagen en natuurlijk de reacties van de hoofdrolspelers.

In de Promotieklasse Heren staat weer een mooie topper op het programma: SCHC tegen Schaerweijde. Ook van die wedstrijd doen we van minuut tot minuut verslag.

Ziggo Sport zendt zondagavond vanaf 23.05 uur het programma Hoofdklasse Hockey uit met daarin de hoogtepunten van de wedstrijden uit de Hoofdklasse Heren en Livera Hoofdklasse Dames. Ook in dit programma is er uitgebreid aandacht voor de damestopper tussen Amsterdam en Den Bosch.

De samenvattingen van alle wedstrijden uit de Hoofdklasse zijn maandagavond vanavond 18.00 uur te zien op hockey.nl.

Duels EHL live op eurohockeytv.org

De wedstrijden van de EHL kun je vanaf vrijdag ook rechtstreeks volgen via het videokanaal van de EHF: eurohockeytv.org. Met een eventpass (€7,49) kun je alle twaalf wedstrijden zien die op het hoofdveld van het Pau Negre complex worden gespeeld. Je kunt ook een specifieke wedstrijd bekijken. Dan betaal je €3,99 per wedstrijd. De plaatsingswedstrijden, duels tussen ploegen die de eerste wedstrijd van de KO16 verliezen, worden niet uitgezonden.

Bjorn Kellerman in actie tijdens de EHL 2019 op Oranje-Rood. Foto: EHL/Frank Uijlenbroek

 

 

 

 


3 Reacties

  1. robvisser

    Tja, het klinkt allemaal alsof we in de watten worden gelegd, maar ik had liever live Hoofdklasse gezien (Amsterdam-Den Bosch) dan Kampong-Minsk. Een samenvatting van de topper, hoewel beter dan niks, blijft mosterd na de maaltijd en de live blog op hockey.nl kan het gemis van beelden niet wegnemen. Hopelijk komt er toch nog een oplossing dit jaar, zou mooi zijn.

  2. landej

    Helemaal mee eens!

  3. Folmer

    Een EventPass voor € 7,49 valt wel mee, maar voor die paar wedstrijden van NL ploegen toch redelijk aan de prijs. Een enkele wedstrijd voor €4 is dan wel weer heel erg duur. Ik denk dat ze de plank behoorlijk mis slaan met dit prijsbeleid.


Wat vind jij? Praat mee...