Voorbeschouwing HK (D): Kan Groningen rode lantaarn overdragen?

In de twintigste speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames zijn de vier playoff-tickets al vergeven. De strijd onderin is nog wel spannend. Huizen, Bloemendaal en Groningen staan op drie punten van elkaar. 

Hurley – Amsterdam

Het seizoen is voor Hurley al voorbij, alleen prestige staat nog op het spel tegen de buren van Amsterdam. De ploeg zag afgelopen seizoen Charlotte Adegeest vetrekken naar de ploeg. Amsterdam is al verzekerd van deelname aan de play-offs. De ploeg van Rick Mathijssen zal er alles aan doen om het competitietoetje in te gaan als koploper. Daarvoor moet het een punt inlopen op Den Bosch. Hurley zal snel haar aandacht na deze speelronde direct richten op de finale van de Gold Cup op 2 mei, waarin de Amstelveners het opnemen tegen Oranje-Rood.

Scheidsrechters: Noel Smeets en Eco Haitsma Mulier

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Groningen

Groningen begint zondag aan de verste uitwedstrijd van het seizoen. De hekkensluiter won al meer dan 24 jaar geen Hoofdklasse-duel in Eindhoven. Toch zal er alles aan gedaan worden om de komende duels toch wat punten te sprokkelen. De play-outs zijn het hoogst haalbare. Met slechts zeven punten staat het onderaan. Oranje-Rood is al verzekerd van de play-offs.

Scheidsrechters: Arjan Hemmink en Michel Steenbeek

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Groningen (D)  Ophalen van gegevens

Huizen – hdm

Voor Huizen lijken de play-outs het hoogst haalbare. Nummer negen hdm is alleen op papier nog te achterhalen. Huizen pakte een punt in drie Hoofdklasse-duels met hdm. Dat deden de Noord-Hollanders in de heenwedstrijd dit seizoen in Den Haag, een wedstrijd die in 1-1 eindigde. Hdm kwam in haar laatste drie wedstrijden niet tot scoren. Slechts een keer eerder scoorde hdm in vier opeenvolgende Hoofdklasse-duels niet.

Scheidsrechters: Joep Everaers en Isabelle Joosten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – hdm (D)  Ophalen van gegevens

SCHC – Laren

Ook SCHC voegde zich al bij de beste vier teams. Voor Laren is dit al het derde seizoen op rij dat het de play-offs mist. SCHC won dit seizoen al haar negen thuiswedstrijden. Het won binnen een Hoofdklasse-seizoen nooit meer dan negen keer op eigen veld. Laurien Leurink maakte afgelopen zomer de overstap van Laren naar SCHC. Topscorer Ginella Zerbo maakte er tot dusver 22. Ze heeft nog één velddoelpunt nodig om de eerste speelster sinds 2011/2012 (Kim Lammers met 29) te worden die in één seizoen (reguliere competitie) ten minste twintig velddoelpunten maakt.

Scheidsrechters: Pascal Engelbertink en Geoffrey Vermeulen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Pinoké

Voor Bloemendaal zijn de play-outs het hoogst haalbare. In drie van de voorgaande vier seizoenen verzekerden de Mussen zich via die route van behoud. Pinoké kan zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Livera Dames Hoofdklasse, nu de ploeg zich definitief veilig heeft gespeeld. Pinoké heeft het als promovendus knap gedaan. Ze verzamelden al 21 punten. De laatste promovendus die in een seizoen meer punten behaalde was MOP in het seizoen 2011/2012 (24 punten). Bloemendaal won geen van haar laatste dertien wedstrijden in de Livera Dames Hoofdklasse sinds een 1-0 thuiszege op Groningen op 30 september van het vorige jaar.

Scheidsrechters: Nino Arzini en Stefan Her

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

Kampong – Den Bosch

Den Bosch zal zich na de teleurstellende vierde plek tijdens de EHCC moeten revancheren in de Hoofdklasse. Ontvanger Kampong is dit seizoen al klaar. De focus zal op volgend seizoen liggen, nu de formatie van Santi Freixa niet meer kan degraderen en de play-offs niet meer kan halen. Eerder dit seizoen wonnen de Brabanders met 5-0 van Kampong. De Utrechters wonnen geen van de laatste 35 Hoofdklasse-ontmoetingen met Den Bosch sinds een 1-0 thuiszege op 29 april 2001.

Scheidsrechters: Maikel Rabbers en Jochem Helling

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

 


Wat vind jij? Praat mee...