Voorbeschouwing HK (D): Negatieve reeks hdm en degradatiekraker

In de zeventiende speelronde in de Livera Hoofdklasse Dames hebben we zowel een topper bovenin als onderin op het programma staan. Groningen neemt het thuis op tegen Bloemendaal terwijl SCHC op bezoek gaat bij Amsterdam. Daarnaast reist Den Bosch af naar Den Haag om hun winstreeks tegen hdm voort te zetten. Verder zien we Hurley – Huizen, Oranje-Rood en Laren – Pinoké.

Groningen – Bloemendaal

Een degradatiekraker in de Livera Hoofdklasse dit weekend. Groningen krijgt Bloemendaal op bezoek. Groningen won slechts één van de laatste negen ontmoetingen in de Hoofdklasse met Bloemendaal. Eerder dit seizoen werd het op ’t Kopje 1-0 door een benutte strafbal van de Argentijnse Pilar Romang. Mocht Bloemendaal aankomende zondag winnen, dan is het voor het eerst dat de ploeg opeenvolgende uitwedstrijden tegen Groningen won. Bij de laatste vier keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden wist Bloemendaal met de winst ervandoor te gaan.

Arbiters: Stefan Her en Maikel Rabbers

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – SCHC

De laatste overwinning van SCHC in het Wagener Stadion is alweer enige tijd terug. Op 30 maart 2014 wist de ploeg voor het laatst te winnen van Amsterdam in de Hoofdklasse. Eerder dit seizoen stonden beide teams al tegenover elkaar, toen won SCHC in Bilthoven met 3-1. De winnaar van het duel van zondag is vrijwel zeker van een plek in de play-offs. Amsterdam wist dit tot op heden ook pas één keer voor elkaar te krijgen, in het seizoen 2011/2012.

Arbiters: Jan van der Vlist en Jonathan Spuij

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Huizen

Het wordt het vierde Hoofdklasse-duel tegen Hurley voor Huizen. In de drie voorgaande wedstrijden verloor de ploeg elk duel. Bij de laatste ontmoeting, eerder dit seizoen, verloor Huizen thuis met 2-0. In de drie eerdere wedstrijden wist Huizen pas één keer te scoren. Die treffer komt op naam van Gitte Michels. Afgelopen zomer verruilde zij Huizen voor Hurley. Opmerkelijk: geen van de zeven Hoofdklasse-wedstrijden die Huizen op zondag speelt tijdens een dubbelweekend werd gewonnen. Kan de ploeg van Boaz Janssen daar aankomend weekend verandering in brengen?

Arbiters: Arjan Hemmink en Klaas Beurskens

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Huizen (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Kampong

Oranje-Rood is al sinds de fusie in 2016 ongeslagen tegen Kampong. De ploeg won de vijf Hoofdklasse-duels. Eén keer eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in een gelijkspel. Dat was eerder dit seizoen toen het in Utrecht 1-1 bleef. De laatste keer dat Kampong een Hoofdklasse-wedstrijd van een team uit Eindhoven wist te winnen was op 4 oktober 2015, toen werd het 1-3 op bezoek bij Oranje-Zwart. Mochten de Utrechters aankomende speelronde Oranje-Rood verslaan, dan is dat voor het eerst sinds de fusie.

Arbiters: Michel Steenbeek en Noël Smeets

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Pinoké

In de dertig voorgaande Hoofdklasse-ontmoetingen tussen Laren en Pinoké heeft de ploeg uit ’t Gooi 29 keer gewonnen. Sterker nog, van de laatste twintig keer verloor de ploeg geen enkele keer. In totaal speelden de ploegen al 37 keer tegen elkaar in de Hoofdklasse. Tegen geen ander Hoofdklasseteam wist Laren vaker te winnen dan tegen Pinoké. De laatste keer dat Pinoké wist te winnen van Laren was op 16 september 2007. Eerder dit seizoen, toen Laren op bezoek ging bij Pinoké werd het 1-3 in het voordeel van het team uit ’t Gooi. Op 17 december 2000 boekte Laren de grootste overwinning op Pinoké. Mede door vijf goals van Kim Lammers werd het 10-0.

Arbiters: Joris Diepstraten en Wouter Smits

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

hdm – Den Bosch

Lukt het hdm om aankomende speelronde voor het eerst na 33 ontmoetingen een Hoofdklasse-wedstrijd van Den Bosch te winnen? De voorgaande 33 keer wist het team dat niet voor elkaar te krijgen. Deze 33 zeges op een rij van Den Bosch is een record in de Livera Hoofdklasse. Geen andere ploeg won zo vaak achter elkaar van een andere hoofdklasser. Als we de doelcijfers erbij pakken dan is het overwicht van Den Bosch duidelijk te zien: 120 om 25 voor hdm. De laatste keer dat hdm een nederlaag in de Livera Hoofdklasse tegen Den Bosch wist te voorkomen was op 2 april 1995. Toen deelden beide teams de punten met een 2-2 gelijkspel.

Arbiters: Erik Grufman en Pascal Engelbertink

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...