Voorbeschouwing HK (D): Slotakkoord degradatiestrijd aanstaande

Huizen, Bloemendaal en Groningen strijden allemaal nog tegen directe degradatie uit de Livera Hoofdklasse. Huizen neemt het in eigen huis op tegen promovendus Pinoké. Bloemendaal krijgt Kampong op bezoek. Groningen reist op haar beurt af naar Amsterdam. Van de laatste veertien uitwedstrijden in het Wagener Stadion won de ploeg slechts één keer. Wie degradeert er direct uit de Livera Hoofdklasse?

SCHC – Den Bosch

SCHC won geen van haar laatste zeven ontmoetingen met Den Bosch in de Livera Hoofdklasse Dames. De laatste overwinning was op 29 maart 2015. Den Bosch is op dit moment koploper van de Livera Hoofdklasse Dames. In twaalf van de veertien voorgaande seizoenen waarin Den Bosch de reguliere competitie afsloot als koploper won het uiteindelijk ook de landstitel. Het duel tussen SCHC en Den Bosch is ook de ontmoeting tussen de twee topschutters van de Livera Hoofdklasse. SCHC-aanvalster Ginella Zerbo is met 24 treffers de lijstaanvoerder terwijl Frédérique Matla van Den Bosch op de tweede plek staat met achttien treffers. Zerbo maakte tot dusver 21 velddoelpunten terwijl Matla elf velddoelpunten op haar naam heeft staan.

Arbitrage: Lisette Feuth en Mark Becholz

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Groningen

Groningen heeft nog kans om directe degradatie te ontlopen. Dan moet de ploeg een beter resultaat behalen dan concurrent Bloemendaal. Bij winst is het ook nog een mogelijkheid dat de ploeg Huizen passeert op de ranglijst. Mocht Groningen toch degraderen, dan wordt het de zesde keer dat de ploeg degradeert. Tijdens de laatste drie wedstrijden in de Livera Hoofdklasse scoorde Groningen tien keer. Alleen Den Bosch (dertien) en Amsterdam (elf) scoorde vaker. Amsterdam heeft elk van de laatste tien ontmoeting in de Livera Hoofdklasse gewonnen van Groningen. De bezoekers wonnen slecht een van de veertien uitwedstrijden die zij speelden in het Wagener Stadion.

Arbitrage: Joep Everaers en Armand Triepels

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Groningen (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Laren

Oranje-Rood lijkt de plaatsvervanger van Laren in de play-offs. Het team uit het Gooi loopt de play-offs voor de derde keer op rij mis. Oranje-Rood speelt op haar beurt voor de derde keer op rij de play-offs. Oranje-Rood staat op dit moment op 45 punten in de reguliere competitie. Dat is het hoogste puntentotaal wat de ploeg tijdens een seizoen in de Livera Hoofdklasse bij elkaar heeft gespeeld. De Eindhovense dames stapten tijdens de laatste twee wedstrijden tegen Laren als winnaar van het veld. Eerder dit seizoen werd het in Laren 0-3 voor de Eindhovenaren. Valerie Magis, Yibbi Jansen en Freeke Moes waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Arbitrage: Constantijn Schaap en Ronald Rovers

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – hdm

Zowel Hurley als hdm zijn veilig en spelen geen play-offs. Eerder dit seizoen won Hurley met 0-1 in Den Haag door een rake strafcorner van Gitte Michels. Michels staat dit seizoen op veertien treffers en heeft hiermee het clubrecord van Hurley in handen. Naast het clubrecord is Michels ook de speelster in de Livera Hoofdklasse met de meeste rake strafcorners. Alleen in het seizoen 2012/2013 won Hurley beide duels van hdm in de Livera Hoofdklasse. De laatste zege van hdm bij Hurley dateert van 4 oktober 2015.

Arbitrage: Jochem Helling en Suzanne Wessel

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurely – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Kampong

Bloemendaal kan directe degradatie ontlopen als de ploeg meer punten haalt dan Groningen. In drie van de vier voorgaande seizoenen ontliep het team van Teun de Nooijer degradatie via play-outs. Toen beide ploegen eerder dit seizoen in Utrecht tegenover elkaar stond eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Bloemendaal scoorde destijds één minuut voor het laatste fluitsignaal via Fee Schreuder. Met de puntendeling in Utrecht maakte Bloemendaal een einde aan een reeks van zes nederlagen op rij in de Livera Hoofdklasse. De laatste keer dat Bloemendaal op eigen veld won van Kampong was op 5 oktober 2014. Bezoeker Kampong speelt tegen Bloemendaal de laatste wedstrijd van het seizoen en de laatste wedstrijd met Santi Freixa als hoofdcoach. De Spanjaard zal na de zomer hoofdcoach worden van de heren van Amsterdam.

Arbitrage: Lizelotte Wolter en Bart Vriens

 • Bloemendaal – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

Huizen – Pinoké

Huizen moet nog vrezen voor rechtstreekse degradatie. Dan moeten concurrenten Groningen en Bloemendaal beide winnen en de ploeg zelf niet winnen van Pinoké. In elk van de twee voorgaande seizoenen speelde Huizen in de play-offs voor promotie of degradatie. Promovendus Pinoké is op haar beurt met 22 punten veilig en speelt ook aankomend seizoen in de Livera Hoofdklasse. Alleen MOP behaalde als promovendus meer punten (24 punten in 2011/2012). Eerder dit seizoen werd het in het Amsterdamse Bos 3-1 voor de Steekneuzen.

Arbitrage: Maartje de Bruijn en Guido Dekker

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens


2 Reacties

 1. haags-hopje

  Ik zou de dames van Groningen, die al weken als leeuwen voor lijfsbehoud vechten, een off day van Amsterdam gunnen...

 2. halloallemaal

  Zeker! Als dit in combinatie gaat met een off day van kampong helemaal goed😉


Wat vind jij? Praat mee...