Voorbeschouwing HK (D): Strijd tussen Kampong en Laren

Een dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse Dames. In de zestiende speelronde op vrijdagavond treffen Oranje-Rood, Amsterdam en Den Bosch laagvliegers Huizen, Bloemendaal en Groningen. Laren en Kampong vechten in een onderling duel voor aansluiting bij de top vier. SCHC ontvangt Hurley, Pinoké speelt tegen hdm. 

Bloemendaal – Amsterdam 

Bloemendaal krijgt koploper Amsterdam op bezoek. Amsterdam won elk van haar laatste elf Hoofdklasse-duels met Bloemendaal en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 48-3. De thuisploeg heeft de punten hard nodig om de degradatie-zone voor te blijven. Directe concurrenten Huizen en Groningen hebben ook een zware speelronde voor de boeg. Zij treffen Oranje-Rood en Den Bosch. De Mussen voorkwamen in haar laatste 20 duels met Amsterdam slechts één keer een nederlaag. Dat was een doelpuntloos gelijkspel op 11 april 2003.

Arbiters: Joep Everaers en Eco Haitsma Mulier

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

SCHC – Hurley 

SCHC, de nummer twee, krijgt Hurley op bezoek. Hurley staat op de zevende positie. In drie van de laatste vijf thuiswedstrijden van Stichtsche maakte Ginella Zerbo al binnen vijf minuten de openingstreffer. Opletten geblazen dus voor Hurley. De cijfers van SCHC zijn gunstig: de ploeg heeft dit seizoen nog geen puntenverlies geleden op eigen veld. Natalie Sourisseau, Roos Drost en Renske Siersema hebben allen een verleden bij SCHC.

Arbiters: Robbert van der Valk en Armand Triepels

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Hurley (D)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Groningen

Hekkensluiter Groningen reist af naar Den Bosch. De thuisploeg is na de nederlaag tegen Amsterdam teruggeworpen tot de derde plaats op de ranglijst. Het is voor het eerst sinds half september dat de Brabanders zich niet in de top twee bevinden. De bezoekers boekten vorige week een belangrijke, eerste overwinning op Pinoké. Winnen van Den Bosch lijkt echter onmogelijk: Den Bosch won elk van haar laatste elf Hoofdklasse-ontmoetingen met Groningen en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 57-5.

Arbiters: Ronald Rovers en Geoffrey Vermeulen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Groningen (D)  Ophalen van gegevens

Huizen – Oranje-Rood

De Eindhovenaren gaan op bezoek bij Huizen. Oranje-Rood staat op een vierde plaats in de Livera Hoofdklasse Dames. Een plek die later dit seizoen toegang geeft voor de play-offs. Eerder dit seizoen wonnen de Brabanders op eigen veld met 2-1 van de Noord-Hollanders. Voor de thuisploeg scoorden Valerie Magis en Fiona Morgenstern. Kaya Lücker deed namens de bezoekers iets terug. Huizen won slechts één van haar laatste vijftien Hoofdklasse-wedstrijden. Op 11 november 2018 won de formatie van Boaz Janssen op eigen veld van Bloemendaal (2-1).

Arbiters: Lizelotte Wolter en Jannick Breunis

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – Oranje-Rood (D)  Ophalen van gegevens

Kampong – Laren 

Kampong de nummer zes speelt thuis tegen Laren, de nummer vijf. Voor beiden ploegen is een winst genoodzaakt, om zo nog enigszins de aansluiting bij de top vier te vinden. Kampong won slechts één van haar laatste achttien Hoofdklasse-ontmoetingen met Laren, een 3-2 thuiszege op 29 maart 2015. Michelle Fillet scoorde twee keer voor de thuisploeg. Eerder dit seizoen won Laren op eigen veld met 1-0 van Kampong. Vorig seizoen eindigde deze ontmoeting op 1 oktober 2017 in 2-2. Kampong gaf in die wedstrijd in de laatste zes minuten een 2-0 voorsprong uit handen.

Arbiter: Sophie Bockelmann en Piet-Hein Kraaijeveld

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – hdm

De Steekneuzen en de Hagenezen staan op de achtste en negende plek. Bij winst kunnen beide ploegen naar boven kijken in het klassement. Het gat met de onderste drie ploegen is groot, maar niet onoverbrugbaar. Een verlies is gevaarlijk. Hdm leed eerder dit seizoen een 0-4 thuisnederlaag tegen Pinoké. In het seizoen 2010/2011 verloor hdm voor het laatst twee keer van Pinoké. Hdm won haar laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden en kan voor het eerst sinds april-september 1995
een winstreeks van vier realiseren.

Arbiter: Constantijn Schaap en Steven Bakker

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – hdm (D)  Ophalen van gegevens

 


Wat vind jij? Praat mee...