Voorbeschouwing HK (D): Top vier bijna zeker van play-offs

De gehele top vier kan zich in de aankomende speelronde plaatsen voor de play-offs. Koploper Den Bosch heeft aan een gelijkspel tegen Laren genoeg. Amsterdam heeft voldoende aan een overwinning. SCHC heeft met overwinning ook genoeg, maar kan zich ook plaatsen bij een gelijkspel. Dan is het team alleen geplaatst als Laren niet wint. Nummer vier Oranje-Rood kan zich plaatsen als de ploeg zelf wint en op voorwaarde dat Laren niet weet te winnen bij Den Bosch. 

Den Bosch – Laren

Den Bosch heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. De Bosschenaren hebben sinds 1997/1998 ieder seizoen meegedaan met de play-offs. Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis kan Den Bosch in elf opeenvolgende wedstrijden tegen Laren ongeslagen blijven. Dit deden zij eerder tussen 2006 en 2010. Het voorgaande duel tussen Laren en Den Bosch eindigde in een 1-1 gelijkspel. Frédérique Matla scoorde tijdens dat duel niet, maar kan bij een veldgoal aankomende zondag de tweede speelster na Ginella Zerbo (SCHC) worden met minimaal tien velddoelpunten in de Livera Hoofdklasse.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Ymkje van Slooten

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Huizen – Amsterdam

Als Laren niet weet te winnen van Den Bosch, dan is Amsterdam ongeacht het eigen resultaat geplaatst voor de play-offs. Bij winst van Laren plaatst de ploeg van Rick Matthijssen zich alleen als zij ook weten te winnen bij Huizen. Waar Den Bosch sinds de invoering al 22 keer mee deed, staat de teller bij Amsterdam op 21. Drie keer eerder stond Huizen tegenover Amsterdam, drie keer werd er verloren. De grootste nederlaag tegen Amsterdam leed de ploeg van Boaz Janssen op 5 oktober, toen werd het 7-1 voor de Amsterdammers. In totaal wist Huizen dit seizoen het doel veertien keer te vinden. Geen enkele speelster van Huizen wist dit seizoen meer dan twee keer te scoren. Daarmee zijn zij het enige team in de Livera Hoofdklasse.

Arbiters: Raoul Achterberg en Sophie Bockelmann

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

SCHC – Groningen

Mocht SCHC deze speelronde verliezen van Groningen dan weet het zich te plaatsen voor de play-offs als Laren verliest van Den Bosch. Bij winst of een gelijkspel is de ploeg sowieso verzekerd van een ticket voor de play-offs. In totaal deed het team uit Bilthoven al tien keer mee aan de play-offs. Tegenstander Groningen reist met een negatieve reeks af naar Bilthoven. De ploeg speelde zeven keer tegen SCHC in de Livera Hoofdklasse, daarvan werd er zes keer verloren en één keer gelijk gespeeld. Opvallend: Groningen scoorde dit seizoen nog maar negen keer. SCHC-speelster Ginella Zerbo heeft er in haar eentje al twintig weten te scoren.

Arbiters: Constantijn Schaap en Rens Appels

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Groningen (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Hurley

Oranje-Rood weet zich alleen te plaatsen voor de play-offs als Laren niet wint van Den Bosch en zelf ook met de winst op zak het veld verlaat. Mocht Oranje-Rood de play-offs halen dan is het de derde keer op rij dat de Eindhovenaren mee doen. Met Hurley treft het een tegenstander dat vier van de laatste vijf duels in de Livera Hoofdklasse verloor. Eerder dit seizoen won Oranje-Rood van Hurley met 1-3. Topscorer van Hurley, Gitte Michels maakte dit seizoen elf doelpunten. Alle elf kwamen vanuit een strafcorner. Vergeleken met vorig jaar maakte alleen Caia van Maasakker (SCHC, veertien treffers) en Pien van Nes (hdm, twaalf treffers) meer treffers uit een strafcorner tijdens de reguliere competitie.

Arbiters: Merijn Goezinne en Maartje de Bruijn

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Hurley (D)  Ophalen van gegevens

Kampong – Pinoké

In de Livera Hoofdklasse ging Pinoké al achttien keer op bezoek bij Kampong. Slechts één keer wist de ploeg te winnen in Utrecht, dat was op 27 november 2011. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Als Kampong (25 punten) het duel weet te winnen hebben zij al meer punten verzameld dan dat zij vorig seizoen wisten te halen (27 punten). De bezoekers verloren dit seizoen het meest van alle teams in de Livera Hoofdklasse met één doelpunt verschil (5 wedstrijden).

Arbiters: Daniël van der Nat en Jochem Helling

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – hdm

In de vorige acht Hoofdklasse-wedstrijden lukte het Bloemendaal niet van hdm te winnen. Sterker nog: in de voorgaande drie ontmoetingen in de Livera Hoofdklasse won hdm elk duel met de Mussen. Dit seizoen won Bloemendaal maar één keer. Tijdens de wedstrijd tegen Groningen pakte de ploeg van Teun de Nooijer de enige driepunter van het seizoen. In de vorige vier Hoofdklasse-seizoenen stapte het team minimaal vier keer als winnaar van het veld. Bij hdm is Pien van Nes dit seizoen de clubtopscorer met negen treffers. Zeven doelpunten kwamen vanuit een strafcorner.

Arbiters: Jeroen Bok en Ies Poissonier

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – hdm (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...