Voorbeschouwing Livera HK (D): Topper Den Bosch – SCHC

Den Bosch – SCHC is de topper van het weekend in de Livera Hoofdklasse Dames. De winnaar van deze wedstrijd staat na de eerste seizoenshelft op de eerste plaats. Bij een gelijkspel blijft Den Bosch aan de leiding. Verder zien we Groningen – Amsterdam, Pinoké – Huizen, Laren – Oranje-Rood, hdm – Hurley en Kampong- Bloemendaal.

Groningen – Amsterdam

Groningen pakte als enige ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames dit seizoen nog geen punt op eigen veld. Ze verloren met vorig seizoen meegerekend de laatste dertien thuiswedstrijden. Groningen scoorde in deze reeks drie keer en de bezoekers liefst 44 keer. Amsterdam won in de Hoofdklasse twaalf van haar veertien uitwedstrijden bij Groningen en verloor er daarvan slechts één. Op 18 februari 1996 werd het 2-1 in Haren. Voor de thuisploeg scoorden Gabriëlle Marsman en Fieneke de Vries. Groningen verloor elk van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met Amsterdam. De gecombineerde doelcijfers daarin zijn 32-5 in het voordeel van Amsterdam. Eva de Goede maakte in de reguliere competitie 98 doelpunten en deed dat namens Kampong (30) en Amsterdam (68). Van de huidige Hoofdklasse-speelsters scoorden er drie honderd keer of vaker: Caia van Maasakker (185), Lidewij Welten (106) en Kelly Jonker (102).

Arbiters: Michel Steenbeek en Jeroen Bok

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Amsterdam  Ophalen van gegevens

Den Bosch – SCHC

De winnaar van deze wedstrijd zal halverwege het reguliere seizoen koploper zijn. Bij een gelijkspel is dat Den Bosch. SCHC was nog nooit halverwege lijstaanvoerder in de Livera Hoofdklasse Dames. In de voorgaande twintig seizoenen was Den Bosch dat veertien keer (Laren en Amsterdam elk drie keer). Vorig seizoen was Den Bosch na elf speelronden koploper, maar moest ie positie aan het einde van het regulier seizoen afstaan aan Amsterdam. Niettemin veroverde Den Bosch in de play-offs de landstitel. SCHC is de enige nog ongeslagen ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames en Ginella Zerbo is met veertien doelpunten topscorer. Dat is twee keer zo veel als de zeven treffers van haar naaste belagers Valerie Magis (Oranje-Rood) en SCHC-teamgenote Delfina Merino. SCHC won in de reguliere competitie slechts één van haar vijftien uitwedstrijden bij Den Bosch. Dat was een 0-2 zege op 25 november 2007. Voor de bezoekers scoorden Carlien Dirkse van den Heuvel en Caia van Maasakker.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Lisette Baljon

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – SCHC  Ophalen van gegevens

Pinoké – Huizen

Deze teams ontmoeten elkaar voor het eerst in de Livera Hoofdklasse Dames. Vorig seizoen, voor Huizen het eerste op het hoogste niveau, speelde Pinoké in de Overgangsklasse. In de competitie treffen deze teams elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003, destijds in de Overgangsklasse. Pinoké won beide duels. Het werd 0-1 in Huizen en 4-0 in het Amsterdamse Bos. Huizen en Groningen zijn dit seizoen als enige teams in de Livera Dames Hoofdklasse nog zonder overwinning. Huizen won slechts één van haar laatste veertien duels in de Hoofdklasse. Dat was en 0-2 zege op Nijmegen op 22 april van dit jaar. Pinoké heeft elf punten na tien speelronden, acht meer dan Huizen.

Arbiters: Noel Smeets en Maikel Rabbers

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Huizen  Ophalen van gegevens

Laren – Oranje-Rood

Dit is een ontmoeting tussen de teams die dit seizoen in de Livera Hoofdklasse Dames het vaakst scoorden uit strafcorners. Oranje-Rood deed dat elf keer, Laren tien keer. Valerie Magis (Oranje-Rood) scoorde dit seizoen in de Hoofdklasse het vaakst uit een strafcorner. Zij deed dat al zes keer. De meest recente ontmoeting, op 20 april van dit jaar, werd door Oranje-Rood met 0-4 in Laren gewonnen. Daarmee stelde OR op de laatste speeldag van het reguliere seizoen ten koste van Laren een play-offticket veilig. Laren had geen van haar voorgaande 43 Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit Eindhoven verloren, sinds een 2-1 uitnederlaag tegen EMHC op 14 april 1991. De laatste keer dat Laren na elf speelronden op de vijfde plaats of lager stond was in het seizoen 2007/2008 (achtste).

Arbiters: Thomas Duijnstee en Lizelotte Wolter

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Oranje-Rood  Ophalen van gegevens

hdm – Hurley

Hurley won drie van haar twaalf uitwedstrijden bij hdm in de Livera Hoofdklasse Dames. Het deed dat voor het laatst op 7 september 2014. Het werd toen 0-1 door een doelpunt van Dorith Claushuis. Vorig seizoen won hdm dit treffen met 2-1. Op  25 maart van dit jaar scoorden Julia Verschoor en Pien van der Heide voor de thuisploeg. Hdm won slechts één van haar laatste acht Hoofdklasse-wedstrijden. Op 5 oktober won de formatie van Sonja Thomann thuis met 3-0 van Bloemendaal. Hdm haalde slechts acht punten uit haar eerste tien wedstrijden. Vorig seizoen hadden de Hagenaars negentien punten na elf speelronden. Laura van Heugten van Hurley heeft een Hoofdklasse-verleden bij hdm. Van 2013 tot en met 2015 speelde zij er twee seizoenen.

Arbiters: Constantijn Schaap en Ies Poissonnier

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Hurley  Ophalen van gegevens

Kampong – Bloemendaal

Bloemendaal behaalde als enige ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames dit seizoen buitenshuis nog geen enkel punt. Bloemendaal verloor elk van haar laatste negen uitwedstrijden in de Hoofdklasse, sinds een doelpuntloos gelijkspel bij Hurley op 9 maart van dit jaar. Kampong won elk van haar laatste zes Hoofdklasse-duels met Bloemendaal, sinds een 1-3 thuisnederlaag op 22 maart 2015. Bloemendaal had vorig seizoen na elf speelronden negen punten. Met de huidige vijf punten weten de Mussen nu al dat ze er dit seizoen halverwege minder zullen hebben.

Arbiters: Steven Bakker en Daniël van der Nat

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Bloemendaal  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...