Livera HK (D): Tweede helft van competitie gaat van start

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week staan de dames van Den Bosch aan de leiding. De eerste competitiehelft zit er op en de teams treffen elkaar opnieuw dit seizoen. Koploper Den Bosch speelt zondag het thuisduel tegen Huizen. Verder staan Bloemendaal – SCHC, Pinoké – Oranje-Rood, Laren – Hurley, hdm – Amsterdam en Kampong- Groningen op het programma. 

Bloemendaal – SCHC

Door de nederlaag van SCHC van afgelopen zondag tegen Den Bosch is geen enkele ploeg in de Livera Hoofdklasse nog ongeslagen. Opeenvolgende Hoofdklasse-wedstrijden verliezen deed Stichtsche niet meer sinds oktober 2016. SCHC verloor in de Hoofdklasse Dames geen van haar elf duels met Bloemendaal en won daarvan de laatste tien. Alleen op 9 maart 2003 voorkwamen De Mussen daarin een nederlaag. Het werd toen 1-1 op ’t Kopje. In de laatste zeven confrontaties met Bloemendaal zijn de gecombineerde doelcijfers 34-1 in het voordeel van SCHC. Het enige Bloemendaal-doelpunt in deze reeks kwam op naam van Fee Schreuder. Ginella Zerbo is met veertien treffers topscorer in de Livera Hoofdklasse Dames. De veertien treffers van Ginella Zerbo zijn er één minder dan de vijftien die zij in het voorgaande regulier seizoen maakte.

Arbiters: Joep Everaers en Ruben Graafland

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – SCHC  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Huizen

Den Bosch is voor de vijftiende keer halverwege het reguliere seizoen koploper in de Hoofdklasse Dames en breidt daarmee het record uit. Amsterdam was dat tien keer. In twaalf van de voorgaande veertien seizoenen waarin Den Bosch halverwege de leiding nam was het ook aan het einde van de reguliere competitie lijstaanvoerder. In twaalf van de voorgaande veertien seizoenen waarin Den Bosch halverwege de leiding nam won het ook de landstitel. Alleen in 2008/2009 en 2012/2013 lukte dat niet. In beide seizoenen veroverde Amsterdam de landstitel. Den Bosch stond haar tegenstanders in de eerste seizoenshelft slechts één velddoelpunt toe. Dat gebeurde in haar laatste wedstrijd, toen Delfina Merino namens SCHC scoorde. Frédérique Matla is de enige speelster die in elk van de laatste vier speelronden in de Livera Hoofdklasse Dames telkens scoorde. Den Bosch won haar voorgaande drie Hoofdklasse-duels met Huizen en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 10-1.

Arbiters: Jonathan Spuij en Ronald Rovers

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Huizen  Ophalen van gegevens

Pinoké – Oranje-Rood

Promovendus Pinoké verzamelde halverwege dit seizoen al veertien punten, acht meer dan het op de tiende plaats bivakkerende Bloemendaal. Geen team dat na elf speelronden in de Livera Hoofdklasse Dames veertien (of meer) punten had is gedegradeerd. Op de openingsspeeldag van dit seizoen won Oranje-Rood in Eindhoven met 3-0 van Pinoké. De Argentijnse Maria José Granatto scoorde bij haar debuut voor de club uit de Lichtstad. Oranje-Rood maakte dit seizoen van alle clubs de meeste goals uit strafcorners (twaalf). Valerie Magis is de speelster met de meeste strafcornerdoelpunten op haar naam (zeven). Oranje-Rood staat halverwege de competitie op de tweede plaats op de ranglijst. Dit is voor de Eindhovenaren de beste klassering na elf speelronden.

Arbiters: Danny Schippers en Nino Arzini

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Oranje-Rood  Ophalen van gegevens

Laren – Hurley

Op de openingsspeeldag van dit seizoen won Laren met 1-2 bij Hurley. Gitte Michels scoorde bij haar debuut voor de Amstelveners, maar door doelpunten van Maxime Kerstholt en Pam van Asperen trokken de bezoekers aan het langste eind. Hurley won één van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met Laren. Dat was een 1-2 uitoverwinning op 9 april 2017. Voor Hurley scoorden destijds Margot Zuidhof en Maartje van der Vis. Laren bezet de vijfde plaats in de Livera Hoofdklasse Dames en staat voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 halverwege de competitie buiten de top vier. Destijds stond Laren halverwege op de achtste plaats en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. Laren-keepster Karlijn Adank heeft een Hoofdklasse-verleden bij Hurley. Na twee seizoenen in het Amsterdamse Bos maakte zij in 2017 de overstap naar de Gooise formatie. Hurley won haar laatste twee Hoofdklasse-wedstrijden. Sinds oktober 2011 boekten de Amstelveners geen drie overwinningen op rij in de Hoofdklasse.

Arbiters: Jochem Helling en Eco Haitsma Mulier

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Hurley  Ophalen van gegevens

hdm – Amsterdam

Amsterdam is in haar laatste 32 Hoofdklasse-ontmoetingen met hdm ongeslagen. Daarvan won het de laatste vijftien, een reeks die begon na een 3-3 gelijkspel in Den Haag op 15 mei 2011. Amsterdam won in de Dames Hoofdklasse 48 keer van hdm. In de historie van de Dames Hoofdklasse won geen club vaker van een specifieke tegenstander dan Amsterdam van hdm. Op de openingsspeeldag van dit seizoen won Amsterdam in het Wagener Stadion met 5-0. Voor de thuisploeg scoorde Kelly Jonker twee keer. Jonker scoorde al tien keer tegen hdm in de reguliere competitie. Alleen tegen Kampong (twaalf keer) en Pinoké (elf keer) was dat vaker. Hdm won slechts één van haar laatste negen Hoofdklasse-duels, een 3-0 thuiszege op Bloemendaal op 5 oktober.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Guido Dekker

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Amsterdam  Ophalen van gegevens

Kampong – Groningen

Op de openingsspeeldag van dit seizoen won Kampong met 0-3 op de Harener Holt. De van Hurley overgekomen Margot Zuidhof scoorde bij haar debuut voor de Utrechters meteen twee keer. Groningen won slechts één van haar laatste zeventien Hoofdklasse-duels met Kampong. Dat was uitgerekend de confrontatie in Utrecht vorig seizoen, die Groningen met 1-2 won. Voor de bezoekers scoorden Klaartje de Bruijn en Fieke Hoff. Het bleek voor Groningen de eerste uitzege op Kampong in zeventien jaar. In april 1991 hadden de noorderlingen voor het laatst gewonnen aan de Laan van Maarschalkerweerd. Groningen won slechts één van haar laatste zestien wedstrijden in de Livera Hoofdklasse Dames. Dat was de 1-2 uitzege bij Kampong op 22 april van dit jaar. In elf van haar laatste zestien Hoofdklasse-wedstrijden kwam Groningen niet tot scoren. Met slechts zeven treffers dit seizoen is Groningen de minst scorende ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames.

Arbiters: Robbert van der Valk en Suzanne Wessel

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Groningen  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...