EK U18 Cork: Daan Dekker: ‘Mooie wedstrijd voor mijn debuutje’

Het Europees Kampioenschap in Cork is het 1e grote toernooi van Daan Dekker voor Oranje. De speler van Almere hoorde vorige week dat hij met Nederlands Jongens A mee mocht naar Ierland. De verdediger drukte direct zijn stempel op het toernooi door in de 1e wedstrijd de gelijkmaker te maken in een wedstrijd die Nederland eigenlijk had moeten winnen. 

‘Ja dat is een heerlijk gevoel’, grijnst Dekker na afloop van de 2-2 tegen Engeland. ‘Ik vond het een hele mooie wedstrijd voor mijn debuutje. Maar, het is ook een beetje dubbel, want we hebben niet die 3 punten gepakt.’ Dekker greep zijn kans om te scoren bij een strafcorner toen de andere schutters Derck de Vilder en Teun Beins buiten de lijnen stonden. Dekker nam plaats op kop cirkel en sleepte rond de 55e minuut binnen. Zijn 1e doelpunt voor Nederland.

Terwijl de 17-jarige naar eigen zeggen niet eens een goede voorbereiding had op zijn 1e duel op een groot toernooi. ‘Ik moest gewoon nog even wennen. Dit is anders dan clubhockey, het gaat allemaal een tandje harder. Ik vraag mezelf vaak af wat nou spannender is; niet weten of je geselecteerd wordt of áls je geselecteerd bent uiteindelijk voor je land uitkomen. Ik vond de druk van de selectie misschien wel zwaarder, ook omdat het pas zo laat bekend was. Mama en papa hadden inmiddels ook al tickets naar Ierland geboekt omdat het steeds duurder werd. Alleen, het is daarna niet alsof het EK dan niet meer spannend is. Je merkt in ieder geval dat we meer als een team spelen.’

Na de gelijkmaker van Dekker kon zijn ploeg zichzelf het verwijt maken dat ze vervolgens niet doorpakten en de Engelse leeftijdsgenoten versloegen. Oranje domineerde in de 2e helft, maar in de afronding ging het constant mis. Een aantal schoten ging rakelings naast en tegen het houtwerk, maar vaker nog wachtten de Nederlandse spelers in de cirkel te lang met schieten.

‘Misschien had Engeland er wel 8 tegen moeten krijgen, dus in die zin hebben zij dat verdedigend goed gedaan. Maar je vraagt nu aan een verdediger wat er voorin bij ons niet goed ging. Misschien hadden onze aanvallers eerder kunnen schieten, maar dit zijn de keuzes die we gemaakt hebben’, zegt Dekker, die we volgend seizoen in de Hoofdklasse terugzien met Almere Heren 1. ‘Er is nog niks verloren, we hebben nog 2 wedstrijden in de poule te gaan. Ik kijk er naar uit.’

Lees ook:


2 Reacties

  1. slbhk

    Trots!

  2. mauriziotoscane

    Lekkerrrr Deeee


Wat vind jij? Praat mee...