EK U18: Nederlands Jongens A doet zichzelf tekort met remise

Van 24 tot en met 30 juli speelt de Nederlandse Jeugd onder 18 jaar het Europees Kampioenschap in Cork, Ierland. De jongens van bondscoach Bas Bruin openden hun toernooi zondagmiddag tegen Engeland op de Garryduff Sports Arena. De jongens verdienden op basis van de 2e helft zeker de zege, maar het werd slechts 2-2.

Nederland en Engeland troffen in elkaar een gelijksoortige tegenstander. Beide landen speelden aanvallend en technisch verzorgd hockey. Oranje opende de score op sublieme wijze. Een vrije bal binnen het 23-metergebied werd met een kort backhandpassje erbuiten gebracht. De inrennende Daniël de Haan kon de voorzet op subtiele wijze binnentippen.

Na de treffer zakte Oranje wat weg en liet Engeland komen. Het resulteerde in de gelijkmaker. Edward Way schoot een niet onhoudbare strafcorner binnen. De Engelsen zetten door, maar hadden ook geluk. Door slordig uitverdedigden kon Evan Kimder onderscheppen. Hij rondde dat gegeven buitenkansje vervolgens schitterend af met zijn backhand.

Geluk ontbrak

Oranje ontbeerde juist dat geluk. Na de rust waren de jongens stukken beter, maar ze kwamen niet tot scoren. Jonas de Geus  en Samuel van Huiden troffen het houtwerk en ook Derck de Vilder was een paar keer dichtbij. De gelijkmaker kwam alsnog, Daan Dekker schoot zijn strafcorner droog binnen, juist in een fase waarin Engeland zich net weer iets meer oprichtte.

Het doelpunt was het teken voor Nederland om nog even aan te zetten en voor de zege te gaan. Het bleek tevergeefs alhoewel Oranje Engeland volledig in de tang had. Beste mogelijkheid was voor Teun Beins, maar het ontbrak zijn sleeppush aan kracht.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...