Rick Mathijssen nieuwe bondscoach van Nederlands Jongens A

Rick Mathijssen is de nieuwe bondscoach van Nederlands Jongens A. De coach van Amsterdam volgt Bas Bruin op, die na de zilveren medaille op de U18 Championships in Santander afscheid nam als bondscoach. Mathijssen was sinds 2015 bondscoach van Jong Oranje Dames, waarmee hij vorig jaar Europees kampioen werd. Het bondscoachschap bij de jongens is voor Mathijssen een hele nieuwe uitdaging, na jarenlang met damesteams gewerkt te hebben.

‘Toen ik hoorde over het vertrek van Bas Bruin ben ik gaan nadenken of dit een mooi moment was om de overstap te maken van de dameslijn naar de herenlijn’, legt Mathijssen uit. ‘Het leek me uiteindelijk het juiste moment.’ Na ruim tien jaar bezig te zijn geweest met damesteams gaat Mathijssen zich dus ook richten op Nederlands Jongens A. Hij blijft daarnaast nog wel werkzaam bij Amsterdam Dames 1.

‘Bondscoach zijn van Jong Oranje Dames is een grote eer en werken met topsporters in wording is altijd leuk’, vervolgt hij. ‘De tegenstand voor de jongens is groot, kijk maar naar het EK van afgelopen zomer. Dat maakt het een grote uitdaging. Het wordt afwachten hoe snel we van deze jonge mannen echte mannen maken, want uiteindelijk hebben zij de mogelijkheden om het Nederlands elftal te halen. Daarvoor wil ik overbrengen welke houding en gedrag nodig is om uiteindelijk de top te halen.’Ā In het komende jaar zal een grote selectie jeugdspelers door middel van diverse stages toewerken naar een zeslandentoernooi in de zomer. Op dit moment kijkt de KNHB naar geschikte kandidaten voor de vrijgekomen vacature bij Jong Oranje Dames. Karel Klaver, assistent-bondscoach van Jong Oranje Dames, neemt de komende periode als interim-bondscoach de taken van Mathijssen over.

 

 

 

 

 


6 Reacties

 1. albertmonpellier

  Ik zeg Eveliene van der Pas!!!

 2. Paco

  Marieke Dijkstra. Bond wil van belangentjes af. Dames coach club doet heren visa versa. Vraag me af of Marijnessen een keus had.

  1. albertmonpellier

   Paco šŸ¤£Volgens mij maak je een foutje of zie jij Marijne en Mathijssen in combinatie!

 3. Paco

  Marijne?

  1. helenunlimited

   Marijnissen?

 4. JoostS

  Dijkstra !


Wat vind jij? Praat mee...