Volvo 6 Nations Jongens: twee intense duels eindigen in verlies

De Nederlandse jongens op de Volvo 6 Nations hebben tijdens de vierde speeldag allebei verloren. Bij zowel Nederlands Jongens A als Nederlands Jongens B was Spanje na zestig minuten met 3-2 te sterk. De nederlaag van de Jongens B was extra zuur, omdat de laatste treffer luttele secondes voor tijd viel.

Spanje – Nederlands Jongens B

Lang leek Nederlands Jongens B een verloren wedstrijd te spelen tegen Spanje, uiteindelijk een kwelgeest voor de Nederlandse teams vandaag. De Spaanse opponent – zeer beweeglijk en vooral heel fel – liet zien zeker niet onder te doen voor Nederland en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. In een snelle tegenaanval vond Pere Casellas Amat goed de ruimte om met zijn backhand de openingstreffer binnen te slaan. Dat was ook de ruststand, waarna Oranje ging jagen op de gelijkmaker maar juist de 2-0 om de oren kreeg. Dit maal was het Pablo Espino Matas die doeltreffend raak schoot. Na drie kwarten moest Oranje zich flink herstellen om alsnog met een resultaat te komen. De ploeg van bondscoach Bas Boogaard kreeg in het laatste kwart diverse kansen op de aansluitingstreffer en kwam op 2-1 door een succesvolle cornervariant. Doelpuntenmaker: Gilles Wegter.

Uit een andere strafcorner dacht Miles Bukkens de 2-2 te scoren, maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Eerst legde de speler van Pinoké af op teamgenoot Casper van der Veenm waarna de bal via de kluts bij Bukkens kwam, die onberispelijk doel trof. In het proces zou hij obstructie hebben gemaakt, waardoor het doelpunt niet telde. Aan de andere kant leek de genadeklap te komen toen Spanje een strafbal kreeg na een slordigheidje achterin, maar een uitstekend keepende Laurentius Sprenger hield Nederland in de wedstrijd met zijn legguard. Sprenger en Bukkens leken de matchwinner te worden toen de laatst genoemde twee minuten voor de tijd alsnog de 2-2 scoorde. De blijdschap bleek echter voor niets, aangezien Casellas Amat met zijn tweede treffer van de dag van dichtbij de 3-2 scoorde voor de Spanjaarden.

Spanje – Nederlands Jongens A 3-2

Een verhit duel op hockeyclub Oranje-Rood tussen de Jongens A van Spanje en Nederland. De beweeglijke Spanjaarden waren bij tijd en wijle een plaag voor de Nederlandse defensie, met een 2-0 achterstand in het tweede kwart als gevolg. Eerst was het Andreas Rafi Dvoracek die raak schoot en vlak voor rust verdubbelde Borja Lacalle Alvarez de voorsprong. Net als het gewonnen duel tegen Engeland (3-2 winst) was een donderspeech van Gademan nodig om de wedstrijd te doen keren, en een nieuwe comeback leek in de maak. Al snel tekende Joep Troost voor de aansluitingstreffer en niet veel later leek de 2-2 te vallen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. De intensiteit van het duel – spelers van Spanje kregen zelfs kramp – groeide per kwart met het Spaanse team dat op een gegeven moment drie spelers tegelijk, inclusief de keeper, langs de kant had staan met een gele of groene kaart. Desondanks beslisten de Spanjaarden een paar minuten voor tijd de wedstrijd in hun voordeel, door een doelpunt van nogmaals Rafi Dvoracek. De rake inzet van Sheldon Schouten uit een strafcorner was voor de statistieken.

1-0 Andreas Rafi Dvoracek
2-0 Borja Lacalle Alvarez
2-1 Joep Troost
3-1 Andreas Rafi Dvoracek
3-2 Sheldon Schouten