Nederland Jongens B speelt gelijk tegen Laren Jongens A1

Ter voorbereiding op het internationaal vierluik met Pinksteren in Mannheim, oefende Nederlands Jongens B maandagavond tegen Laren Jongens A1, nummer 4 van Landelijk A. Coach Michiel van der Struijk zag zijn selectie beter partij bieden dan in het eerdere oefenpotje tegen Breda Jongens A1. In Utrecht, de wedstrijd werd gespeeld op het veld van Kampong, de vaste trainingslocatie van Nederlands Jongens B, werd het 2-2.

‘Het was beter dan tegen Breda’, meent Van der Struijk. ‘Met name de 1e helft vond ik ons in balbezit verzorgder. We speelden kleiner, half court. Zo kregen we meer controle. Dat was nodig, want door het leeftijdsverschil is Laren een stuk sneller en sterker dan wij.’

Onhandig balverlies

Nederlands Jongens B kwam zelfs 2-0 voor, door doelpunten van Jim van de Venne (Nijmegen) en Pepijn Reijenga (Den Bosch). Laren kwam echter vlak voor tijd terug tot 2-2. ‘Onhandig balverlies’, noemt Van der Struijk als oorzaak van de gelijkmaker. ‘Maar we maakten veel minder van dat soort fouten dan in de wedstrijd tegen Breda. We hebben het aardig gedaan.’

Opsteker voor de bondscoach was dat Valentijn Charbon kon meedoen tegen zijn eigen club. De spits is hersteld van een blessure.

Selectie

De selectie bestaat nu uit 23 spelers, waaronder 4 keepers. De selectie voor het vierluik in Mannheim wordt 9 mei teruggebracht tot 18 spelers, waaronder 2 keepers.

Na Mannheim starten de voorbereidingen op het 6-landentoernooi in België. Nederlands Jongens B oefent in de zomermaanden in ieder geval nog tegen Jong Oranje Dames en de Batavieren, een team van ex-internationals.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...