Breda A1 te sterk voor Nederlands Jongens B

Na het oefendrieluik tegen Engeland met Pasen en in aanloop naar een internationaal toernooi met Pinksteren, oefende Nederlands Jongens B maandagavond tegen Breda Jongens A1. De nummer 2 van de landelijke competitie (poule 1) was met 4-1 te sterk voor de Oranje-jongens. ‘We spelen met jongens van 14 en van 17. Dat is nogal een verschil,’ zegt bondscoach Michiel van der Struijk.

Net als tegen Engeland gaven snelheid en fysiek volgens Van der Struijk de doorslag. ‘Hockeyend kwamen we prima mee met Breda. Vooral in balbezit liepen we goed vrij, maar Breda had vanuit de verdediging een goeie uitbraak met veel snelheid. Op het moment dat onze aanval hoge druk zette, liepen zij ons er 1 op 1 uit. Dat kostte ons een paar goals.’

Duitsland en Maleisië

Nederlands Jongens B is in voorbereiding op een internationaal vierluik (tegen Duitsland -17 én -16 en Maleisië -16) dat met Pinksteren in het Duitse Mannheim wordt gespeeld. ‘De afgelopen 2 weken hebben we ’s maandags een dubbele training afgewerkt. Gister (maandagavond, red.) speelden we dus tegen Breda en volgende week oefenen we nog tegen Laren A1′, aldus Van der Struijk.

Selectie

De selectie bestaat nu uit 23 spelers, waaronder 4 keepers. De selectie voor het vierluik in Mannheim wordt teruggebracht tot 18 spelers, waaronder 2 keepers.

Lees ook
Wisselend succes Oranje jeugdteams tegen Engeland


Wat vind jij? Praat mee...