Nederlands JB vecht zich terug tegen Spanje, meiden verliezen

De jongens van Nederlands B hebben zich tegen Spanje herpakt op het 6-landentoernooi in Antwerpen. Een 2-0 achterstand werd omgebogen naar 3-2 winst. Alle Nederlandse doelpunten vielen uit strafcorners.

Volgens coach Michiel van der Struijk was het een interessante wedstrijd. ‘Na 2 keer te hebben verloren was de drang om het goed te doen erg groot. Onze mindset was goed, we speelden een sterke pot, maar hadden wéér moeite met het maken van doelpunten. Na 15 minuten spelen kreeg Spanje hun 1e kans en zij maken wel meteen een goal. Even later verdubbelen zij hun score uit een strafcornervariant waar wij geen antwoord op hadden. Dat was niet zoals we het hadden gepland. De jongens zijn sterk blijven hockeyen en nog voor de rust maakt Valentijn Charbon uit een corner de aansluitingstreffer.’

Na de rust gingen de jongens op zoek naar de gelijkmaker en die zou er ook komen. ‘Ook via een strafcorner. Ward Maakaal scoorde de variant. 10 minuten voor tijd maakten we de verdiende 3e goal. Spanje probeerde daarna nog met een vliegende keeper de gelijkmaker te forceren, maar we waren gewoon beter. Zaterdag spelen we tegen België en het zou leuk zijn voor de boys als we het toernooi met een overwinning af kunnen sluiten.’

Ook 5 doelpunten bij Meisjes B

Nederlands Meisjes B speelde weer net zoals voorgaande wedstrijden tegen de zelfde tegenstander als de jongens. Dit keer waren de rollen omgedraaid, want er werd met 3-2 verloren van Spanje. ‘We speelden onder ons niveau’, zegt Steijn Spreij. ‘Zowel opbouwend als verdedigend was het slordig. We moesten bijna alleen maar achter de bal aanrennen om hem weer te veroveren.’

De intentie was er volgens de coach wel, maar die slordigheden stonden een goede wedstrijd in de weg. ‘Het was moeilijk om de wedstrijd te controleren. De 2e helft hebben we dat wel nog goed opgepikt en begonnen we ook goed. Zo maakten we ook de aansluitingstreffer. Daarna zakte het weer weg. Spanje benutte vandaag gewoon de kansen die ze kregen erg goed. Vanavond sluiten we samen de wedstrijd af en gaat de focus weer naar de pot tegen België van morgen. Erg leuk om hier in hun eigen land tegen ze te kunnen spelen.’

Nederlands Meisjes B – Spanje 2-3