Nederlands Meisjes en Jongens B winnen ruim van Ierland

De Nederlands Jongens en Meisjes B spelen deze week van 17 tot en met 23 juli een 6-landentoernooi op Royal Antwerp Hockey Club in Sint-Job-in-’t-Goor. Zowel de jongens als de meisjes spelen 5 wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland, Duitsland, Spanje, België en Engeland.

Nederlands Meisjes B

De meisjes van bondscoach Steijn Spreij sloegen zondag het toernooi af tegen Ierland. De Ieren begonnen sterk en verdienden direct een strafcorner, die keepster Zoë van den Barselaar goed redde. Pas na ruim 10 minuten spelen kreeg Oranje grip op de wedstrijd en de creëerde het de 1e kansen. Dit leverde nog niet direct een doelpunt op, die volgde pas 6 minuten voor rust. Daarna ging het hard. Voor de pauze wordt 4 keer gescoord en na de thee nog eens 5 maal. Maandag speelt Nederland tegen Duitsland.

Nederlands Meisjes B – Ierland 9-0 (4-0)
1-0 Bente Baerkers
2-0 Carlijn Tukkers
3-0 Leah Kraan
4-0 Leah Kraan
5-0 Bente Baekers
6-0 Tess Niessen
7-0 Rosa Fernig
8-0 Carlijn Tukkers
9-0 Tess Niessen

Nederlands Jongens B

’s Middags kwam Nederlands Jongens B in actie, eveneens tegen Ierland. Ook de formatie van Michiel van der Struijk. Ook de jongens moesten aan het begin even wennen aan het toernooi, maar waren, eenmaal op stoom, enorm effectief. De mannen spaarden de opponent ietsje meer, in een slordige fase van Oranje in de 2e helft konden de Ieren zelfs 2 keer scoren. Maandag speelt Nederland tegen Duitsland.

Nederlands Jongens B – Ierland 8-2 (3-0)
1-0 Jim van de Venne
2-0 Nick Doeser
3-0 Valentijn Charbon
4-0 Justen Blok (sb)
5-0 Alexander Schop
6-0 Valentijn Charbon
6-1 Ierland
6-2 Ierland
7-2 Nick Doeser
8-2 Alexander Schop


Wat vind jij? Praat mee...