Volvo 6 Nations Jongens: Bizarre comeback in laatste minuut

Een krankzinnig slot bij Nederlands Jongens B in hun duel tegen Duitsland. Ongeveer veertig secondes voor het einde keek de ploeg van assistent-coach Daan Sabel tegen een 3-2 achterstand aan, maar wint in een wonderbaarlijke laatste minuut alsnog van de Duitsers. Nederlands Jongens A sloot de Volvo 6 Nations af met een fraaie overwinning op eveneens Duitsland: 4-1.

Nederlands Jongens B – Duitsland 4-3

Zien is geloven op veld 3 van hockeyclub Oranje-Rood, want wat daar gebeurde maakt menig toeschouwer én hockeyer lang niet altijd mee. Minder dan een minuut op de klok en een 3-2 achterstand op het scorebord voor Nederlands Jongens B. Voor de ploeg van bondscoach Bas Boogaard – die vannacht vader is geworden en daarom niet bij de laatste twee wedstrijden was – zou het de tweede nederlaag in de laatste twee wedstrijden betekenen. Maar toen was daar Gilles Wegter, die de beste minuut uit zijn hockeyleven speelde. Eerst maakte de speler van Amsterdam de cruciale gelijkmaker, maar de honger van de ploeg was nog niet gestild. Met de laatste inspanning forceerde Wegter de bevrijdende 4-3 en een ongekend toetje op de Volvo 6 Nations.

Bron: Willem Vernes

De Nederlandse ploeg begon sterk aan het duel en kwam al snel op een 1-0 voorsprong via Timo Meijer. De ploeg speelde scherper en feller dan de verloren wedstrijd tegen Spanje, en kwam via Miles Bukkens zelfs op een 2-0 voorsprong. De score had hoger uit kunnen vallen in de eerste helft, zij het niet dat Oranje ongelukkig was in de laatste pass. De haperende efficiëntie leek het tot de laatste minuut de ploeg de kop te kosten, aangezien Duitsland door doelpunten van Hugo von Montgelas en Henrik Siegburg zich direct na de rust terugvocht naar 2-2. Het ging daarna van kwaad tot erger toen een fout in de verdediging de derde Duitse treffer tot gevolg had. Uiteindelijk viel het in de laatste zestig secondes alsnog goed voor Oranje, ‘op zijn Duits’ ook nog.

Nederlands Jongens A – Duitsland 4-1

Na de nederlaag tegen Spanje van gisteren heeft Nederlands Jongens A zich meer dan degelijk hersteld. De ploeg van Pasha Gademan won met sterk spel met ruime cijfers van Duitsland (4-1), en toonde zich vooral effectief op de rand van de cirkel. Na een doelpuntloos eerste kwart was het Pim Haring die uit een strafcorner de openingstreffer aantekende. Lang kon Oranje echter niet genieten van de voorsprong, aangezien Nik Kerner in dezelfde minuut de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Een hard gelag voor de Nederlandse ploeg, al wisten zij in hetzelfde kwart weer op voorsprong te komen. Joep Troost, speler van Pinoké, scoorde na een mooie actie de 2-1. Na de rust vocht Nederlands Jongens A zich naar een ruimere voorsprong en een uiteindelijke overwinning, met twee doelpunten uit een strafcorner. Eerst sleepte Sheldon Schouten de bal achter doelman Konstantin Junke, waarna Sam Figge met een mooie glijder voor de vierde Nederlandse treffer en de uiteindelijk eindstand zorgde.