Volvo 6 Nations Jongens: Monsterscore voor B, veerkracht bij A

Nederlands Jongens B heeft voor de voorlopig grootste uitslag van de Volvo 6 Nations gezorgd. In totaal werd dertien keer gescoord tegen een machteloos Polen, waardoor Oranje nog steeds ongeslagen is na drie wedstrijden. Nederlands Jongens A toonde verkracht door na een moeilijke eerste helft een 0-1 achterstand om te buigen tot een 3-2 overwinning.

Nederlands Jongens A – Engeland

De eerste helft verliep stroef voor de jongens van bondscoach Pasha Gademan, mede door een sterke organisatie achterin bij de Engelsen. Oranje kwam in de eerste twee kwarten tot weinig kansen en mocht doelman Flip Wijsman dankbaar zijn dat de ruststand maar 0-1 was. De doelman van Bloemendaal stond tot drie maal toe goed op zijn post, maar was een antwoord schuldig op de inzet van Tom Stevenson uit de draai.

In de rust trok de ploeg even ver weg van het veld voor een donderspeech van Gademan, kwam bijna als herboren het veld weer op en kwam op een 3-1 voorsprong. Eerst belandde een mislukte strafcorner uit de kluts bij Chuck Caupain voor de gelijkmaker, waarna Joep Troost Oranje binnen de kortste keren op een voorsprong schoot. Een sterk derde kwart werd verder gekapitaliseerd toen een slimme strafcornervariant via Sam Figge het doel trof.

In het vierde kwart speelde het spel zich iets meer af op het middenveld, afgezien van een aantal Nederlandse speldenprikjes en een plotselinge aansluitingstreffer van Tom Moorhouse Het bleef echter bij 3-2, waardoor de veerkracht van Nederlands Jongens A beloond werd met een overwinning.

Nederlands Jongens B – Polen Onder 17

Een monsterscore voor Nederlands Jongens B op de derde speeldag van de Volvo 6 Nations: Polen werd met 13-1 verpulverd door de ploeg van bondscoach Bas Boogaard. Van tevoren was al duidelijk dat Nederland dit duel normaliter met ruime cijfers moest winnen en dat deden ze ook met meerdere mooie combinaties in de vijandelijke cirkel. Al stond het na vier minuten al 2-1 door twee doelpunten van Casper van der Veen en een tegendoelpunt van Maksymilian Pawlak. Maar na de 3-1 van Miles Bukkens liep de score snel op via de twee aanvallers van Bloemendaal en Pinoké. Van der Veen (drie goals) en Bukkens (vier goals) zorgden gezamenlijk voor een 7-1 ruststand.

Na de rust leek het even onder de tien doelpunten te blijven voor Oranje, maar in het derde kwart was daar alsnog de 10-1 na doelpunten van weer Van der Veen, Daan Troost en Mats Gruter. In het laatste kwart liep Nederlands Jongens B verder over de Poolse tegenstander heen en noteerde uiteindelijk via Gruter, Lucas Veen en Timo Meijer een 13-1 eindstand op het wedstrijdformulier.

1-0 Casper van der Veen
1-1 Maksymilian Pawlak
2-1 Casper van der Veen
3-1 Miles Bukkens
4-1 Miles Bukkens
5-1 Casper van der Veen
6-1 Miles Bukkens
7-1 Miles Bukkens