Volvo 6 Nations Jongens: ruime zege voor Nederlands A (0-5)

Nederlands Jongens B en A hebben ook hun tweede duel van de Volvo 6 Nations gewonnen. De ploegen van Bas Boogaard en Pasha Gademan waren deze keer met 1-3 en 0-5 te sterk voor Ierland. Voor Oranje B scoorden Casper van der Veen, Hidde Wunderink en Miles Bukkens. Bij Nederlands A was Chuck Caupain de gevierde man met twee van de vijf doelpunten.

Ierland – Nederlands Jongens A

Weer een ruime overwinning voor Nederlands Jongens A, dit maal tegen Ierland. De ploeg van Pasha Gademan versloeg gisteren al leeftijdsgenoten uit België en op de tweede dag werd met 0-5 gewonnen. Na twee kwarten was het verschil al een onoverbrugbare 0-3 voorsprong door doelpunten van Sam Figge, Chuck Caupain en Guus Jansen. Vlak na de rust scoorde Caupain zijn tweede doelpunt van de avond en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Het slotstuk kwam van Sheldon Schouten, die de eindstand op het scorebord schoot. Na twee duels heeft Nederlands Jongens A voorlopig dus de volle score.

Ierland – Nederlands Jongens B 1-3

Na de krappe overwinning 5-4 overwinning op België was Ierland de volgende tegenstander van Nederlands Jongens B. De Ieren – die de eerste wedstrijd van de Volvo 6 Nations met ruime cijfers won van Polen (1-5) – weerde zich kranig, maar moest uiteindelijk met 1-3 buigen voor Oranje. De openingstreffer was een prooi voor Casper van der Veen. De spits van landskampioen Bloemendaal had aan een schuiver genoeg. Even bleef het stil, maar uiteindelijk verdubbelde Oranje voor de rust de voorsprong. Na een mooie dribbel van Daan Troost wipte de speler van Schaerweijde de bal over de keeper heen, waarna Hidde Wunderink de hoge bal in het lege doel schoot. Na de rust kwamen de Ieren een stuk gretiger uit de bus, waardoor de verhoudingen iets dichter bij elkaar lagen. De grootste kansen waren voor Oranje, maar ook Ierland trof onder meer de paal. Van der Veen deed hetzelfde via de strafcorner. Een paar minuten later was het alsnog raak voor Oranje: Miles Bukkens mocht aanleggen vanaf de rand van de cirkel en sleepte verwoestend raak. De treffer van Ierse aanvoerder Edward Rowe was puur voor de statistieken.

0-1 Casper van der Veen
0-2 Hidde Wunderink
0-3 Miles Bukkens (sc)
1-3 Edward Rowe