EK U18 Cork: Nederlands Meisjes A langs Engeland naar finale

Van 24 tot en met 30 juli speelt de Nederlandse Jeugd onder 18 jaar het Europees Kampioenschap in Cork, Ierland. Na 3 zeges in de groepsfase op Spanje, België en Polen, troffen de meiden in de halve finale Engeland. De beste kansen in de openingsfase waren voor de opponent, maar Oranje groeide in de wedstrijd en pakte de 4e zege van het toernooi: 3-0.

Nederlands Meisjes A staf Engeland Cork Maureen Diepgrond

Het was even billen knijpen aan het begin van de halve finale. Engeland begon sterk en kreeg meteen een grote mogelijkheid, waar Roos Knijff goed voor ging liggen. Meteen daarna kregen de Engelsen een strafcorner. In de wetenschap dat alle 6 eerdere tegentreffers van Oranje uit de korte hoekslag kwamen, was het een cruciaal moment in de wedstrijd. Het schot verdween weliswaar in het Nederlandse doel, maar de arbiter oordeelde dat de klap van buiten de cirkel gegeven was, tot opluchting van alles wat Oranje is.

De waarschuwing was duidelijk en Nederland schakelde aanvallend een tandje bij, maar stuitte steeds op een meer dan degelijke defensie. Pas na rust lukte het om door het Engelse blok heen te breken. Een sterk uitgelopen strafcorner belandde na een interceptie bij aangeefster Freeke Moes, die binnen kon schuiven bij de 2e paal.

8 minuten later was het Pien Dicke die bij dezelfde paal de score op 2-0 bracht, dit keer ging er een goed opgebouwde aanval van Oranje aan vooraf. Met die stand was de overwinning binnen voor Nederlands Meisjes A. In de slotfase lieten de meiden opnieuw zien pas te stoppen als het eindsignaal geklonken heeft. Carmel Bosch tekende voor het slotakkoord met een 3e treffer. De Kampong-speelster is samen met Yibbi Jansen toernooitopscorer tot op heden met 7 goals.

Nederlands Meisjes A – Engeland 3-0 (0-0)

38. Freeke Moes (sc) 1-0
46. Pien Dicke 2-0
67. Carmel Bosch (sc) 3-0

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...