EK U18 Cork: Nederlands Meisjes A is Europees kampioen

Nederlands Meisjes A is zaterdag na een zege op Duitsland Europees kampioen geworden. De enige doelpuntenmaker van de wedstrijd was van Fay van der Elst. De hdm-aanvaller raakte in de 31e minuut een lange voorzet van Gabrielle Mosch voldoende aan om de Duitse keeper Karlotta Lammers te passeren. Rond de 60e minuut deed Van der Elst dat nog eens, dit keer was de voorzet van Freeke Moes.

Het was een verdiende zege van Oranje. Duitsland was een goede opponent en goalie Anke van Goudoever werd een aantal keer stevig getest. Maar het bleef bij testen. Over 70 minuten gezien maakte slechts 1 ploeg aanspraak op de overwinning.

Achteraf gezien bleek de openingswedstrijd van het toernooi, tegen Spanje, de moeilijkste horde voor Oranje. Ook in de 1e helft tegen België hadden de meiden van bondscoach Marieke Dijkstra wat problemen, maar die werden na rust ruimschoots hersteld. Polen bleek bijvoorbeeld vele maten te klein.

Opvallend genoeg kreeg Nederland juist in de wedstrijden waarin het er écht om ging, de halve finale en de finale, geen enkele treffer tegen. Waar in de poulefase strafcorners te makkelijk én weggegeven en tegengescoord werden, stond de defensie in de laatste 2 wedstrijden als een huis.

 

 

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...