EK voor Oranje U18 in juli in Valencia

De EHF heeft bekendgemaakt dat het EK voor nationale U18-teams in juli 2021 in Valencia wordt gehouden. Zowel bij de Heren als Dames doet Oranje U18 mee aan dit toernooi. 

Het EK voor junioren zou eerst in Rusland worden georganiseerd, maar dat is door het bestuur van de EHF veranderd, aangezien de president van de Russische hockeybond Nikolai Aleksandrov wordt beschuldigd van criminele activiteiten. Valencia, tegenwoordig het epicentrum van de Spaanse Pro League-wedstrijden en eerder gastheer van U21-toernooien, is toegewezen als locatie voor het EK U18 dat van zondag 18 juli tot zaterdag 24 juli plaatsvindt.

Omdat het toernooi met een jaar is uitgesteld, mogen de landen voor het U18-toernooi eenmalige spelers tot U19 laten deelnemen. Dit betekent dat de spelers op of na 1 januari 2002 geboren moeten zijn. De minimale leeftijd om mee te mogen doen is 13 jaar.

De Heren van Oranje U18 zijn ingedeeld in een poule met Duitsland, Ierland en Rusland. In de andere poule zitten Spanje, België, Engeland en Schotland. De Dames van Oranje U18 zijn ingedeeld in een poule met Duitsland, Rusland en gastland Spanje. Andere mogelijke tegenstanders na de poulefase zijn België, Engeland, Ierland en Schotland.

Het coronavirus kan altijd spelbreker zijn, maar vooralsnog zijn teams en fans uitgenodigd om in juli naar Valencia te komen, laat de EHF weten. José Antonio Gil, de secretaris-generaal van de Spaanse hockeybond, is tevreden met de toewijzing van de organisatie van het EK U18. ‘Valencia zal het hoofdkwartier zijn de organisatie. Wij nodigen alle teams en fans uit om komende zomer te genieten van dit prachtige toernooi.’

EK voor Jong Oranje in Valencia. Noor de Baat aan de bal tegen Frankrijk, 2019. Foto: David Aliaga/Get Ready Images


1 Reactie

  1. Redactie hockey.nl

    Dank voor je bericht. Het is het U18 toernooi, maar eenmalig mogen spelers tot U19 meedoen. Die alinea heb ik toegevoegd.


Wat vind jij? Praat mee...