Volvo 6 Nations Meisjes: Nederlands B wint, gelijkspel Meisjes A

Op de Volvo 6 Nations op hockeyclub Oranje-Rood heeft Nederlands Meisjes A na een sterke comeback een punt overgehouden tegen Engeland. Na een spannend slot moest de ploeg leven met een 2-2 gelijkspel. Eerder stond al een dubbele zussenstrijd op het programma met Nederlands Meisjes B tegen Nederlands Opleidings B. Uiteindelijk waren het de oudste zusjes Winter en Brouwer die als winnaar van het veld stapten: 3-1.

Nederlands Meisjes A – Engeland

Nederlands Meisjes A heeft de derde wedstrijd van de Volvo 6 Nations niet weten te winnen. De meiden van bondscoach Helen Lejeune-Van der Ben kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Engeland. De Engelsen kwamen in no-time op voorsprong toen een strafcorner via Kitty Chapple tergend langzaam in Nederlandse doel verdween. Op dat moment was de wedstrijd pas een minuut bezig, waardoor Oranje bijna het gehele duel op achterstand kwam.

Vlak na de rust ging het van kwaad tot erger voor de Nederlandse meiden toen Engeland op prachtige wijze de voorsprong verdubbelde. Aanvaller Martha Taylor twijfelde geen moment en sloeg een afvallende bal uit de lucht in de rechterbovenhoek. De ploeg van Lejeune-Van der Ben zette vervolgens aan voor een aansluitingstreffer en kreeg die via Bente van der Veldt. Nog in het derde kwart verzilverde Oranje de een van de vele strafcorners in de tweede helft. Luna Fokke verraste de keepster met een lage slap in plaats van een sleep voor de 2-2. Diezelfde Fokke dacht vlak voor tijd de winnende te scoren, maar haar doelpunt werd afgekeurd waardoor Nederlands Meisjes A moet leven met een 2-2 gelijkspel.

Nederlands Meisjes B – Nederlands Opleidings B 3-1

Een enigszins moeilijke wedstrijd om te kijken voor de families Winter en Brouwer, met oudste zusjes Mette en Amber tegen kleine zusjes Puck en Anouk. Lang ging de wedstrijd gelijk op, met voor lange tijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, maar Nederlands Meisjes B trok na zestig minuten alsnog aan het langste eind. Zo werd de openingstreffer pas vlak voor de rust tegen de plank geschoten door de ’thuisploeg’. Het was uitgerekend Mette Winter die de ban brak voor de ploeg van bondscoach Robbert-Jan de Vos. Na de rust was het echter de opleidingsploeg van coach Mark Dekker die op gelijke hoogte kwam na een rake poging van Maren Eertink. Daarna viel de beslissing pas in het laatste kwart in het voordeel van Nederlands Meisjes B. Uiteindelijk scoorde Tessa Zweers de cruciale 2-1. Het bleek de genadeklap voor Opleidings B, zeker nadat Zweers met haar tweede treffer de eindstand op het scorebord zette.

1-0 Mette Winter
1-1 Maren Eertink
2-1 Tessa Zweers
3-1 Tessa Zweers