Nederlands Meisjes B tweede op zeslandentoernooi, jongens vierde

Nederlands Meisjes B is bij het zeslandentoernooi in het Ierse Cork tweede geworden. Het team van Robbert-Jan de Vos won van Spanje met 0-4 en bevestigde daarmee hun tweede positie op de ranglijst. Duitsland is de winnaar van het zeslandentoernooi na de winst op Ierland (0-5). Nederlands Jongens B eindigde werd op de laatste speeldag nog gepasseerd door België en Duitsland en eindigt op de vierde plaats.

Nederlands Meisjes B – Spanje 0-4

Een minieme kans had Nederland om het zeslandentoernooi in Cork te winnen. Zelf moest er gewonnen worden en Duitsland mocht niet winnen of gelijkspelen tegen Ierland. Het eerste onderdeel had Nederlands Meisjes B in eigen hand en zij wisten de wedstrijd uiteindelijk ook te winnen. Een strafcorner van grote schoonheid van Jip Dicke gooide de wedstrijd open voor de meisjes van bondscoach Robbert-Jan de Vos, waarna tot de rust niet meer gescoord werd. Na de rust scoorde Isis van Loon, dit toernooi al vaker trefzeker, twee doelpunten, waardoor Spanje niet meer langszij kon komen. Kim Hendrix nam het derde doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening.

Door de overwinning staat Nederlands Meisjes A voor even op de eerste plaats op de ranglijst, maar Duitsland won niet veel later van Ierland. Daardoor zijn zij de winnaar van het zeslandentoernooi, terwijl Nederland genoegen moet nemen met de tweede plaats.

’11 Jip Dicke (sc)
’38 Isis van Loon
’44 Kim Hendrix
’58 Isis van Loon

Bron: Annemieke Achterhuis

Nederlands Jongens B – Spanje 3-4

Bij een overwinning op Spanje zou Nederlands Jongens B op het laatste moment nog goede zaken doen tijdens het zeslandentoernooi in Cork. Spanje was echter de koploper en favoriet in het duel. In de eerste helft bleef het aantal doelpunten beperkt tot één doelpunt van Spanje. Na de rust werd het zelfs 0-2, maar daarna toonde het team van bondscoach Michiel van der Struijk veerkracht door goed terug te komen.

Eerst zorgde Pim Haring, dit toernooi al vaker trefzeker, voor de aansluitingstreffer, waarna Guus Jansen de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Nederland zette zelfs door en kreeg een strafbal, die door Hidde Parlevliet werd benut. Maar de Spanjaarden rechtten hun rug en wonnen uiteindelijk met 3-4.

Door de nederlaag, en de overwinningen van concurrenten België en Duitsland, daalt Nederlands Jongens B naar de vierde plaats in het zeslandentoernooi.

Onbekende doelpuntenmaker 0-1
Onbekende doelpuntenmaker 0-2
Pim Haring 1-2
Guus Jansen 2-2
Hidde Parlevliet (sb) 2-3
Onbekende doelpuntenmaker 3-3
Onbekende doelpuntenmaker 3-4