Nederlands Meisjes B verliest topper van Duitsland

Nederlands Meisjes B heeft op het zeslandentoernooi de topper tegen Duitsland verloren met 4-3. Gisteren wonnen zowel de jongens als de meisjes van het Nederlands elftal in Cork van Ierland, maar een dag later hoefden enkel de meisjes te spelen. Daarin bleek Duitsland, dat zondag met 5-0 won van België, het meest effectief. De jongens spelen morgen eveneens tegen Duitsland.

Duitsland – Nederlands Meisjes B 4-3

Na de overwinning tegen Ierland (3-0) moest het team van bondscoach Robbert-Jan de Vos afrekenen met Duitsland, één van de zwaarste tegenstanders van het toernooi. De wedstrijd begon goed voor Oranje en zij kwamen zelfs tot twee keer toe op voorsprong, nadat Isis van Loon binnen tien minuten de openingstreffer aantekende en Mette Winter net na de rust de 1-2 scoorde na de gelijkmaker van Nora Weigans. De Duitsers liepen na de tweede goal, dit maal van Jette Fleschütz, uit via doelpunten van Sara Strauss en nogmaals Fleschütz. Na een gele kaart van Mikki Roberts moest Nederland met tien spelers op zoek naar de aansluitingstreffer, die uiteindelijk te laat was: Jip Dicke zorgde in de laatste minuut uiteindelijk voor een 4-3 eindstand, waardoor Duitsland alleen aan kop gaat in de stand van het zeslandentoernooi.

‘9 Isis van Loon 0-1
’23 Nora Weigand 1-1
’32 Mette Winter 1-2
’40 Jette Fleschütz 2-2
’43 Sara Strauss  3-2
’51  Jette Fleschütz 4-2
’60 Jip Dicke (sc) 4-3

Bron: Annemieke Achterhuis