Nederlands Meisjes B wint 3-nationstoernooi Mannheim

Nederlands Meisjes B heeft dit pinksterweekend het 3-nationstoernooi van Mannheim gewonnen. De ploeg ging zaterdag, na een moeilijke openingsfase, uiteindelijk ruim langs USA. Zondag wonnen de Oranje meiden nipt van hun Duitse leeftijdsgenoten.

USA begon zaterdag 14 mei voortvarend aan het eerste duel in Mannheim. De Amerikaanse meiden scoorden na 3 minuten de openingstreffer tegen Oranje. Daarna pakte Nederland het goed op. Noor Omrani scoorde in de 30e minuut met een backhand de gelijkmaker. Na rust maakten de Nederlandse meiden indruk: een 1-1 ruststand werd omgetoverd tot een 10-1 winst. Omrani scoorde nog 2 keer, net als Amber Ezechiels (2x), Leah Kraan (2x), Tess Niessen, Sophie Goorhuis en Jip Dicke.

Duitsland en Nederland aan elkaar gewaagd

In het 2e duel, op zondag, waren Nederland en Duitsland aan elkaar gewaagd. In de 1e helft versierde Duitsland 4 strafcorners en mocht ook Oranje 2 keer een strafcorner nemen. Daar vielen echter geen doelpunten uit, waardoor de teams met een 0-0 stand de rust ingingen. In de 2e helft kwam Duitsland wel tot scoren uit een strafcorner: 0-1. Oranje zocht vervolgens de aanval, wat leidde tot de 1-1 van Noor Omrani. In de 69e minuut besliste Tess Niessen de wedstrijd: 2-1. In de laatste minuut kreeg Duitsland nog een strafcorner, maar Oranje-keepster Zoƫ van den Barselaar pakte de sleeppush prachtig op haar stick.

Winnaar

Door de 2 winstpartijen kroonde Nederlands Meisjes B zich tot winnaar van het 3-nationstoernooi in Mannheim. Ook Nederlands Jongens B kwam in actie op het 3-nations toernooi. De mannen spelen vandaag nog hun laatste wedstrijd. Hoe zij het toernooi hebben gespeeld lees je morgen op hockey.nl.