Nederlands Meisjes B wint 6-landentoernooi, jongens worden 2e

Door met 2-0 van gastland België te verslaan, is Nederlands Meisjes B winnaar geworden van het 6-landentoernooi in Antwerpen. Na lang de brilstand op het scorebord gezien te hebben, werd het uiteindelijk 2-0 voor de meiden van Steijn Spreij.

‘We moesten de overwinning op karakter binnenslepen. Dat het moeilijk ging worden wisten we namelijk van te voren al, want de Belgische meiden zijn fysiek sterker. We hebben ons daar goed tegen verweerd en zijn de hele wedstrijd lang blijven knokken. De meiden hebben veel kansen gehad en dat was ook precies wat we moesten doen. Veel mogelijkheden creëren. Uiteindelijk valt de goal dan wel vanzelf.’

Dat gebeurde pas na 20 minuten spelen in de 2e helft. Teuntje de Wit haalde de 0 van het Nederlandse scorebord, terwijl de verdediging achterin alles dichthield. ‘Dat heeft het team knap gedaan, want het was niet makkelijk. Het niveau lag heel dicht bij elkaar. Jasmina Smolenaars maakte 2 minuten voor tijd de bevrijdende 2e treffer, waardoor de winst binnen was.’

‘De conclusie die ik kan trekken aan de hand van dit toernooi is dat de weerstand erg hoog lag. Dat was leerzaam voor het team om mee te maken. Ze zijn attent gebleven en zijn blijven knokken. Dat is positief en nemen we mee naar de toekomst’, aldus Spreij.

Nederlands Meisjes B – België  2-0 (0-0)
1-0 Teuntje de Wit
2-0 Jasmina Smolenaars

EUROPEES KAMPIOENENNN!!!!!!!! 🇳🇱

Een foto die is geplaatst door Noor Omrani (@nooromrani) op

Jongens halen uit tegen België

Ook de jongens speelden vandaag hun laatste wedstrijd, en zij namen het eveneens op tegen gastland België. Na een 1-0 ruststand werden de Belgen met 5-0 van de mat geveegd. Het team van coach Michiel van der Struijk kan met een tevreden gevoel terugkijken op het toernooi.

‘We hadden onze zinnen gezet op deze wedstrijd, om winnend af te kunnen sluiten. Er was veel energie aanwezig en we hebben veel beter gespeeld dan de afgelopen wedstrijden. De jongens maakten minder fouten en creëerden zelf wel kansen. Het duurde wel even voordat zich dat in doelpunten uitdrukte, want de 2-0 viel pas na rust. Toen daarna ook onze 3e goal viel braken de Belgen. We konden er nog een paar keer goed doorheen snijden en scoren uiteindelijk in totaal 5 keer.’

‘Als je punten zou mogen toekennen aan de afgelopen week, komen we (op doelsaldo) uit op een 2e plek achter Duitsland. Daar kan ik prima mee leven. Het was een leerzaam toernooi, waarin de jongens tijdens mindere periodes zijn opgestaan. Het was goed te zien hoe ze groeiden in het toernooi en hoe ze omgingen met ups en downs. Bovendien hebben we veel doelpunten gemaakt. Nu gaan we allemaal van een welverdiende vakantie genieten en ga ik op 5 september met een nieuwe lichting aan de slag’, aldus Van der Struijk.

Nederlands Jongens B – België 5-0  (1-0)
1-0  Valentijn Charbon
2-0 Nick Doeser
3-0 Valentijn Charbon
4-0 David Luijckx
5-0 Alexander Schop (SC)