Nederlands Meisjes B wint simpel van België, jongens verliezen

Nederlands Meisjes B heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Duitsland (4-3). In het Ierse Cork won het team van Robbert-Jan de Vos met 6-0 van België. De jongens verloren juist van de Belgen (2-3).

Nederlands Meisjes B – België 6-0

Na de nederlaag tegen Duitsland (4-3) was de huidige nummer vier België de volgende tegenstander. Daarin toonde Nederlands Meisjes B aan veel te kunnen scoren met een 6-0 overwinning. Binnen zeven minuten opende Mette Winter de score voor Oranje, waarbij Charlotte Veldhuis en Trijntje Beljaars nog voor de rust de stand op 3-0 brachten. Na de rust zette Nederland door en verdubbelde de score in de tweede helft. Eerst scoorde Mikki Roberts de vierde treffer, waarna Amy van den Bosch en weer Beljaars de eindstand brachten op 6-0, waardoor Nederland tijdelijk naar de tweede plaats stijgt. Duitsland en Engeland, die vandaag tegen elkaar spelen, stonden bovenaan.

Nederlands Jongens B – België 2-3

Tijdens het duel van Nederlands Jongens B tegen België toonde de ploeg van Michiel van der Struijk veel veerkracht door met zich terug de vechten van een achterstand. De Belgen kwamen op een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft vocht Oranje zich terug tot 2-2 dankzij doelpunten van Sam Figge en Pim Haring. Helaas scoorde België de 2-3, waardoor Nederland zakt naar de vierde plaats in de stand. De verschillen zijn echter zeer klein, dus een overwinning in de laatste twee wedstrijden kan nog zijn invloed hebben op de rangschikking.