Nederlands Meisjes B wint ook van Duitsland, Jongens B verliest

De Nederlands Jongens en Meisjes B spelen deze week van 17 tot en met 23 juli een 6-landentoernooi op Royal Antwerp Hockey Club in Sint-Job-in-’t-Goor. Zowel de jongens als de meisjes spelen 5 wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland, Duitsland, Spanje, België en Engeland. Zondag wonnen beide ploegen ruim van Ierland.

Nederlands Meisjes B

De Nederlandse meiden stoomden na hun 9-0 gewonnen openingswedstrijd tegen Ierland door tegen Duitsland, al boden de oosterburen wel meer tegenstand. Oranje besliste de wedstrijd echter al vroeg. Uit de strafcorner maakte Jasmina Smolenaars de 1-0, waarna vrijwel direct de 2-0 viel, van de stick van Bente Baekers. Oranje was in de 1e helft de betere ploeg, maar na de rust kwam Duitsland er meer uit. Echt gevaarlijk konden de Duitse meiden echter niet worden, waardoor 2-0 ook de eindstand was.

Nederlands Meisjes B – Duitsland 2-0 (2-0)

1-0 Jasmina Smolenaars (sc)
2-0 Bente Baekers

Nederlands Jongens B

Na hun met 8-2 gewonnen wedstrijd van Ierland trof Nederlands Jongens B in Duitsland een opponent van formaat. Letterlijk en figuurlijk, want hoewel ook de Duitse jongens niet ouder dan 16 jaar mogen zijn, waren ze volgens bondscoach Michiel van der Struijk fysiek groot en sterk. ‘Daar gingen wij in de 1e 25 minuten goed mee om en scoorden zelfs via Nick Doeser. We hadden in die periode meer afstand moeten nemen, want daarna kregen we het een stuk lastiger.’ Floris Middendorp werd met groen naar de kant gestuurd en precies in die periode maakte Duitsland gelijk. Na de pauze zag Van der Struijk een ander Oranje op het veld. ‘We stonden te ver uit elkaar, passten niet goed. Misschien hadden we last van de hitte, ik weet het niet.’ Middendorp moest vervolgens met geel naar de kant en de Duitsers sloegen daar opnieuw een slaatje uit. Tijdens een latere gele kaart van Simon Dalderop hield Oranje, vooral dankzij keeper Flip Wijsman, wel stand. De achterstand kon echter niet meer worden omgebogen.

Nederlands Jongens B – Duitsland 1-2 (1-1)
1-0 Nick Doeser