Selectie Nederlands Meisjes B zeslandentoernooi Cork

Bondscoach Robbert-Jan de Vos heeft zijn selectie voor het zeslandentoernooi in Cork bekend gemaakt. Nederlands Meisjes B speelt van 15 tot en met 22 juli tegen Ierland, Engeland, Spanje, België en Duitsland. Hdm is hofleverancier met zes speelsters in de selectie.

Speelschema

Zondag 15 juli 13.00 uur: Ierland – Nederlands Meisjes B
Maandag 16 juli 14.00 uur: Duitsland -Nederlands Meisjes B
Woensdag 18 juli 11.00 uur: Nederlands Meisjes B – België
Donderdag 19 juli 12.00: Nederlands Meisjes B – Engeland
Zaterdag 21 juli 11.00: Spanje – Nederlands Meisjes B

Selectie

Naam Club
Babette Backers (k) Kampong
Danielle Bakker (k) Spandersbosch
Trijntje Beljaars Oranje-Rood
Amy van den Bosch hdm
Belén van den Broek hdm
Jip Dicke hdm
Kim Hendrix Oranje-Rood
Daantje de Kruijff Hurley
Isis van Loon HGC
Jill Niessen hdm
Willemijn Muntinga hdm
Lilli de Nooijer Bloemendaal
Emmeliene Oonk Den Bosch
Mikki Roberts Tilburg
 Charlotte Veldhuis SCHC
 Pheline Verhoeven Kampong
June van Westing hdm
Mette Winter Deventer
Naam Club
Charlotte Veldhuis SCHC
Pheline Verhoeven Kampong

Reserves

Begeleiding

Naam Functie
Robbert-Jan de Vos Bondscoach
Fleur van de Kieft Assistent-bondscoach
Saskia Reuhman Manager
Anne Hulshoff Fysiotherapeut
Bodi Fok Video-analist

 


22 Reacties

 1. brianvervoort

  Rotterdam MB1/MC1 speelsters na 3 jaar landskampioen (1xMC1, 2x MB1) wederom niet in de selectie. Wat gaat hier nou precies mis?!! Waarschijnlijk mis ik iets en kijk ik door mijn witte groene bril hiernaar! Afijn meisjes B selectie succes!!

  1. ruud-stork

   Ik hoor dit verhaal al een paar jaar en begrijp mij, ik heb geen dochters. Ik vernam wel dat een paar bestuursleden van topclubs samen hebben gepraat om deze merkwaardige gang van zaken te bespreken.

 2. Kan ik mij wel in vinden. Lijkt niet objectief. Weinig tot geen spelers van de teams die LK finales hebben gespeeld, veld en zaal. Jammer.

 3. arnopi

  Zeer vreemd inderdaad. Waarom van een dermate bepalend team in de afgelopen jaren geen enkele speelster geselecteerd? Onmogelijk. Erg benieuwd naar verklaring!

 4. joepb

  Jongens hierboven, wat diplomatiek. Zeg gewoon waar het op staat. Dat weten jullie best en is al heel wat jaren langer aan de gang.

  1. naudjanpeters

   Zeg dan maar waar het over gaat..

 5. ruud-stork

  Dit is gewoon een overduidelijke niks verbloemende ‘ik selecteer lekker de meisjes van mjjn club HDM.’

 6. PeterMontijn

  Gr

 7. PeterMontijn

  Volgens mij is Robbert Jan jeugdcoach van Den Bosch en trainer coach van HGC D1. Daarnaast loopt er ook nog een assistent coach (Fleur vd Kieft) rond die de hockeytopsportwereld goed kent, niet van hdm is en het beste team bij elkaar zal willen verzamelen. Tot slot: volgens mij zitten er redelijk wat meisjes in dit team (geloof ik) die in hdm MA1 spelen dat zojuist landskampioen is geworden

 8. ruud-stork

  Iets met roots? Bron:Site HDM Interview 2013 "..... Robbert Jan de Vos, alias Fox wat doe je bij hdm? Op hdm loop ik al ruim 12 jaar rond en speelde zelf in H2. Daar heb ik ook mijn naam ‘Fox’ gekregen. Ik speelde daar in de spits met Robbert Groeneveld. Ik ben op hdm hoofd jeugdopleiding en in die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor de lange termijn visie op de opleiding. Betreft alle A1, B1, C1, D1 en D2 "

 9. JohanMuntgeld

  @PeterMontijn: Alleen Jip speelt (vast) in MA1, dat weet jij toch ook? En over haar selectie zal ook geen enkele discussie zijn. De anderen of enkele anderen zullen ongetwijfeld bij MA1 op de bank hebben gezeten met het NK, omdat MB1 de play-offs al niet had gehaald en dus al vroeg dit seizoen klaar was. En idd: Robbert-Jan werd dit seizoen jeugdcoach/hoofd opleiding bij DB. Neemt niet weg dat hij vorig jaar (onder andere) nog coach was van HDM MC1 waar hij al de nu geselecteerde meisjes van HDM (op Jip na dus, die had hij eerder onder zijn hoede als coach) coachte en trainde. Maar zoals gezegd: dat weet jij je vast ook nog wel te herinneren.

 10. ruud-stork

  Aha. Dus Robert Jan is nu werkzaam als hoofdopleiding jeugd bij DB. Ik lees net dat er ook 2 meisjes van DB zijn geselecteerd. Dus 8 meisjes totaal die onder de hoede van RJ hebben gespeeld de laatste 2 jaar in clubverband en die geen play-offs hebben behaald en wel in Meisjes B zitten. Dit is natuurlijk allemaal heel toevallig :)

 11. PeterMontijn

  En dus ook nog een meisje van HGC, daar is RJ ook veel te vinden!

 12. ruud-stork

  Het wordt nog interessanter. Het meisje van HGC die ook geselecteerd is voor meisjes B, haar vader doet de toplijn dames bij HGC en stuurt daar mee ook RJ aan die coach is van HGC Dames1. 😬

 13. JohanMuntgeld

  @Juistja Klinkt als 'lekker vertrouwd'. Niet teveel tijd in stoppen, niet te moeilijk doen, meisjes kiezen die je al kent en waar je in de privésfeer nog eens wat aan kunt hebben... In feite zit hij natuurlijk vooral zijn eigen werk als Hoofd Jeugdopleiding bij de verschillende clubs op een verschrikkelijk ongegeneerde manier op te hemelen: 'Kijk eens hoe goed wij (ik) het bij HDM en nu DB doen, zoveel jeugdinternationals...' En dat zou op zich nog niet zo erg zijn, als niet alle clubs in Nederland (via de bijdrage aan de KNHB) aan deze egotrip meebetalen!

 14. PeterMontijn

  Briljant speurwerk, net als het artikel uit 2013. Nu nog even aantonen dat er schimmige connecties bestaan met Kampong, Spanderbosch, Oranje Rood, Den Bosch, Push, Hurley, Bloemendaal, Tilburg, Deventer en SCHC en de zaak is rond. Maar goed, ik zit je een beetje te stangen. Ik begrijp dat jij heel graag meisjes uit Rotterdam gezien had. Maar het lijkt me zo beetje onmogelijk om in je 1tje een selectie te bepalen. Dan zeg je ook dat Fleur vd Kieft nul invloed heeft. En ik neem aan dat RJ en Fleur aan de technische commissie van de KNHB moeten kunnen motiveren waarom ze tot hun selectie zijn gekomen. Maar het blijft mensenwerk....

 15. ruud-stork

  Het enige waar ik wat mee kan is inderdaad dat RJ aan de technische commissie van de KNHB moeten kunnen motiveren hoe zijn selectie tot stand is gekomen. Tot nu toe en alle feitjes op een rijtje te hebben gezet moet dat verdomd goed zijn om alle ruis rondom dit team te kunnen laten verdwijnen. Ik wens overigens de meisjes een bijzonder leuk toernooi toe en veel succes.

 16. hickey-family

  Ook even bij U18 kijken dan zie je de rode draad en dit is al zo oud als de weg naar - selectie onafhankelijk maken van de trainers lijkt onmogelijk of zorgen dat niet broodtrainers verantwoordelijk zijn zodat keuze voor kinderen van de club waar hij of zij het geld verdienen moetminder doorwegen.

 17. SybrenAndringa

  Gaat niet om de dames die er wel in zitten. Dat zullen zonder enige twijfels supertalenten zijn die hun plekkie echt hebben verdiend. Het gaat om de dames die er niet inzitten. Het gaat om het opmerkelijke feit dat de groep die al 3 jaar lang nationaal de scepter zwaait niet is vertegenwoordigd.

 18. pietersmits

  Prijs ze gelukkig. Kunnen ze gewoon op vakantie. Kunnen ze gewoon naar school. Die flauwekul kost zeeën van tijd en je wordt er echt geen gelukkiger mens van. Blijkt dus dat je bij je club prima op niveau kan hockeyen en je hebt nog tijd voor een normale jeugd ook. Selecteren is altijd subjectief.

  1. joepb

   Ieder zijn eigen ambitie. Ook fijn als je bij de amateursport een eerlijke kans krijgt om die waar te maken.

 19. hickey-family

  Tja juistem en als je terugkijkt zijn er genoeg te vinden die nooit in een jeugdselectie hebben gespeeld maar uiteindelijk wel doorbreken - inderdaad het kost veel tijd maar zorgt ook voor een betere opleiding - gelukkig vinden vee ouders studeren nog steeds belangrijker als oranje - op een enkeling na ga je daar ook niet zoveel mee verdienen als een normale baan laat staan een baan als advocaat oid


Wat vind jij? Praat mee...