Steijn Spreij stopt als bondscoach Nederlands Meisjes B

Bondscoach van Nederlands Meisjes B Steijn Spreij, legt zijn functie neer. Na 7 seizoenen actief te zijn geweest voor het team, eerst in de rol van assistent-coach en sinds 2013-2014 als coach, wil hij zich richten op andere werkzaamheden in het hockey en voor de KNVB. Assistent-coach Robbert-Jan de Vos neemt per direct zijn taken over.

‘Ik heb van mijn periode bij de hockeybond heel veel geleerd’, zegt Spreij. ‘Ik ben betrokken geweest bij het Nederlands A, Jeugd Olympisch Team, assistent bij Nederlands Meisjes A en uiteindelijk bondscoach. Ik heb me daarnaast altijd bezig gehouden met het vak van performance analist en raakte sinds 2013 op die manier betrokken bij de Nederlandse voetbalbond. Tot nu toe heb ik dat prima kunnen combineren, maar ik raakte op een punt waarop ik een keuze moest maken waar ik me volledig op wil richten. Ik wil zaken niet half doen en dat heeft erin geresulteerd dat ik full time bij de KNVB aan de slag ga.’

‘Ik ben iedereen met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar. Samen met hen heb ik de afgelopen jaren met heel veel plezier bij de KNHB gewerkt’, aldus Spreij.

Nederlands Meisjes B speelde vorige week het 6-landentoernooi op Royal Antwerp Hockey Club in Sint-Job-in-‘t-Goor. Daar werden ze 1e.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...